POVREDA JAČA OD NJEGA: Michael Maze završio karijeru!

Još jedan igrač koji je obeležio stoni tenis u 21. veku, doneo je odluku da završi profesionalnu karijeru. Michael Maze, jedan od najomiljenijih stonotenisera među ljubiteljima ovog sporta, morao je da stavi tačku kada je u pitanju njegova karijera. Povreda, koja mu predstavlja najveći problem od svog nastanka 2010. godine, glavni je razlog njegovog povlačenja.

Želja da karijeru završi nastupom u Riju, nije mu se ostvarila (foto: politiken.dk)

Tužan dan za sve ljubitelje stonog tenisa u svetu, među kojima je ogroman broj velikih fanova danskog stonotenisera. Karijeru je obeležio značajnim rezultatima, koje je ostvario na svim svetskim i evropskim turnirima. Najbolji igrač Evrope bio je 2009. godine, kada je na pojedinačnom Evropskom prvenstvu u Štutgardu postao šampion starog kontinenta.

Još jedan od najvećih uspeha u karijeri ostvario je na Svetskom prvenstvu 2005. godine, kada je u pojedinačnom delu bio među četiri najbolja. Pritom, na tom turniru uspeo je da eliminiše, tada neprikosnovenog Wang Haa i Hao Shuaija.

Ipak, povreda je obeležila njegovu karijeru od 2010. godine. Bilo mu je potrebno godinu dana da sanira povredu i uspešno se vrati među aktivne igrače. Nastupao je na Olimpijadi 2012. u Londonu, gde je u meču četvrtfinala poražen od Dimitrija Ovčarova. Nažalost, povreda kolena se vratila, a Maze se ponovo našao na operacionom stolu.

U međuvremenu nastupao je na nekoliko veoma značajnih turnira, gde je uspeo da priredi i par iznenađenja, ali je povreda bila uporna i ponovo ga vratila hirurzima. Pad u igri bio je i više nego primetan nakon treće operacije u nizu, i tada su svi smartali da se bliži kraj profesionalnoj karijeri jednog od najvećih idola mladih igrača u Evropi.

Godina 2015. donela mu je nastup na Evropskom prvenstvu, gde je pritom igrao i protiv našeg Aleksandra Karakaševića, i uspeo da ga savlada, ali i pored toga, pravi Maze na koga su svi navikli, više se nije video. Planirao je da karijeru završi nastupom na Olimpijskim igrama u Riju, ali mu se ta želja, nažalost, neće ispuniti.

Iako je kao stonoteniser bio neprikosnoven mnogima, Maze će se sada, nakon završetka karijere, potpuno posvetiti pokeru. U međuvremenu, Maze je na prvenstvu Danske u pokeru zauzeo sedmo mesto.

The time has come!I have made the most difficult decision of my career – my time as a top table tennis player has come…

Posted by Michael Maze on Monday, 14 March 2016

Neki od najboljih poteza tokom karijere

Napiši komentar...