RASPLET U KUALA LUMPURU: Odlučujući mečevi za Srbiju

Reprezentativci Srbije i dalje vode veliku borbu za povratak u prvu diviziju, što su i pre samog početka šampionata označili kao glavni cilj. Grupnu fazu prebrodili su uspešno, muškarci sa jednim porazom, dok su žene ostale neporažene. Sada slede odlučujući mečevi.

Da li će Srbija na narednom Svetskom šampionatu ponovo igrati u prvoj diviziji, među najboljima, ili će se ponoviti ovogodišnji scenario? Na to pitanje odgovor će se znati uskoro, s obzirom da su odlučujući mečevi za naše reprezentativce pred njima.

Grupnu fazu takmičenja muška reprezentacija završila je kao drugoplasirana, sa jednim porazom od reprezentacije Španije, dok su Bugarsku, Australiju, Portoriko i Letoniju savladali. Sa druge strane, žene nisu imale poteškoća kada je grupa u pitanju. Bile su dominantne u svojoj grupi sa maksimalnim učinkom, savladavši sve svoje protivnike, Englesku, Kanadu, Belgiju, Tursku i Novi Zeland.

Sada je na red došla nokaut faza, gde su se plasirale obe naše selekcije. S obzirom da su muškarci grupnu fazu završili kao drugi, u nokaut fazi će morati da odigraju meč više. Njihov prvi protivnik biće selekcija Irana, sa kojom će se sastati u okviru osmine finala druge divizije. Ukoliko ostvare pobedu, sastaće se sa rivalom iz grupe, Španijom. Pobeda u tom meču donela bi Srbiji igranje u polufinalu druge divizije, koje bi odlučivalo da li će Srbija ostati u drugoj, ili će sledeće prvenstvo Sveta igrati u prvoj diviziji.

Potencijalni rival muškarcima u polufinalu bila bi selekcija Brazila, koja je u tom delu žreba apsolutni favorit, tako da će, vrlo verovatno, ukoliko Srbija prebrodi Iran i Španiju, za povratak u prvu diviziju igrati protiv Brazila.

Meč protiv Irana igra se danas, 3. marta u 12:30, dok je meč sa Španijom predviđen za sutra, 4. mart, u 06:00 po našem vremenu. Susret sa Špancima moći ćete da pratite u uživo prenosu na našem portalu, ukoliko Srbija nadigra Iran.

Lakši posao za žene

Ženska selekcija Srbije na ovom turniru još uvek nije doživela poraz, a odigrala je pet mečeva. U odnosu na muškarce, žene su u znatno boljoj poziciji i imaju veće šanse da se vrate u Champion diviziju. Turnir nastavljaju mečom četvrtfinala, jer osminu finala kao prvoplasirane iz grupe preskaču.

Među osam najboljih u drugoj diviziji sastaće se sa Vietnamom. Eventualni prolazak u polufinale divizije, koji je vrlo verovatan, doneo bi im odlučujući susret sa Indijom, Engleskom ili Portorikom.

Meč četvrtfinala sa Vietnamom žene igraju sutra, 4. marta u 06:00 po našem vremenu, dok bi polufinale igrale u 12:30, istog dana. Potencijalni polufinalni meč Srbije biće uživo prenošen na našem portalu.

Da podsetimo, prolaz u prvu diviziju obezbediće ekipe koje se plasiraju u finale druge divizije. Muškarcima su potrebne tri pobede, dok je ženama potrebna pobeda manje.

Uživo prenos turnira možete pratiti na našem portalu, gde se, takođe, nalaze i snimci svih mečeva prve divizije za muškarce i žene, koji su bili uživo prenošeni.

Napiši komentar...