RUMUNIJA: Uspeh igrača iz Srbije na turniru u Bistrici (FOTO)

Tradicionalni turnir u Bistrici u Rumuniji, koji svake godine okuplja veliki broj mladih igrača iz više zemalja Evrope, održan je i ove godine. Među učesnicima su se našli i igrači iz Srbije, od kojih su samo devojke uspele da osvoje dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Ekspedicija iz Srbije (foto: Facebook / Nikolae Lupulesku)

Veliki međunarodni turnir u Bistrici pod nazivom ”Kup Bistrice” i ove godine je održan u malom rumunskom gradu. Na turniru je učestvovalo više od 300 mladih igrača uzrasnih kategorija od mini kadeta do juniora, iz čak 10 evropskih zemalja.

Četiri medalje uspeli su da osvoje predstavnici Srbije, od kojih su dve najsjajnije pripale Izabeli Lupulesku. Ona je u pojedinačnom delu turnira u kategoriji juniorki uspela da osvoji titulu savladavši Andreu Klapu iz Rumunije, rezultatom 3:2 u finalu, da bi u timskom delu, zajedno sa Klapom, osvojila još jedno zlatno odličje.

Među kadetkinjama u ekipnom delu srebrnu medalju uspele su da osvoje Anđela Menger i Reka Bezeg, kojima je malo nedostajalo da dođu do titule. U finalu su ih nadigrale igračice Bistrice sa 3:1. Pojedinačni deo turnira kod mini kadetkinja Reki Bezeg doneo je još jednu medalju, ali ovog puta bronzanu, jer je u polufinalu doživela poraz od Nataline Brinze.

Napiši komentar...