Spartak i Bačka Topola ekipni prvaci Srbije za mlađe kadete

Najbolje ekipe u konkurenciji mlađih kadeta našle su se na državnom ekipnom prvenstvu za tu uzrasnu kategoriju, koje je održano u Bečeju. Učestvovalo je ukupno 12 ekipa, 6 muških i isto toliko ženskih. Na kraju, najbolji su bili mlađi kadeti iz Subotice, odnosno, mlađe kadetkinje iz Bačke Topole.

Zajednička fotografija pred početak finala (foto: fb. Goran Skeledžija)

Nakon ekipnog državnog prvenstva za juniore, koje je prethodnog vikenda održano u Senti, na red je došao turnir koji je okupio najbolje mlađe kadete u Srbiji. Po šest ekipa po kategoriji takmičilo se za neko od odličja na turniru.

Među dečacima, titulu ekipnog prvaka Srbije uspeli su da osvoje mladi igrači subotičkog Spartaka, koji su u finalnom meču nadigrali Lav Jevremovac rezultatom 3:1. Bronzane medalje pripale su igračima negotinskog Hajduk Veljka, i igračima Horgoša, koji su doživeli poraze u polufinalu turnira.

Grupnu fazu turnira nisu uspeli da prebrode mladi takmičari Temerina i Galadske, pa su takmičenje napustili bez osvojenog odličja.

Devojčice su, i ako sa istim brojem ekipa kao i dečaci, igrale po drugačijem sistemu, svako sa svakim, dok su dečaci igrali u kvalifikacionim grupama. No, takav sistem nije smetao mlađim kadetkinjama da daju svoj maksimum u borbi za neku od prve tri pozicije.

Najbolje među mlađim kadetkinjama (foto: fb. Miroslav Čolaković)

Činjenica da od 15 odigranih susreta u ženskoj kategoriji ni jedan nije završen sa 3:0 govori o tome da nije bilo prevelike razlike u kvalitetu timova. Ipak, titula najboljih pripala je igračicama Bačke Topole, koje su zabeležile svih pet pobeda. Igračice stonoteniskog kluba Dobanovci osvojile su srebrnu medalju, dok su trećeplasirane bile članice Vojvodine iz Bačkog Gradišta.

Pozicija broj četiri pripala je Bečeju, pete su bile takmičarke iz Smedereva, dok su šesto mesto zauzele igračice iz Barajeva.

Kompletni rezultati

Napiši komentar...