SUPER LIGA: Još 3 kola do kraja, neizvesna borba za plej-of

Ligaška takmičenja u Srbiji nastavljaju se tek prvog vikenda aprila, ali se svakako treba osvrnuti na to kolike šanse poseduju klubovi koji se bore za plej-of. Kod muškaraca, dva kluba su već obezbedila igranje plej-ofa, dok su kod žena u tome uspele čak tri ekipe.

Regularni deo ligaških takmičenja u Srbiji privodi se kraju, a s obzirom da su ostala još samo 3 kola, možemo se osvrnuti na to koje će se ekipe boriti za titulu, odnosno, obezbediti plej-of.

Prizor sa meča u Subotici gde je Panonija slavila sa 4:1 (foto: Ivan Weitzenfeld)

Kada je muška super liga u pitanju, bezbedni do početka plej-ofa su igrači Banata i Crvene Zvezde. Vicešampionski tim, Banat, nalazi se na prvoj poziciji i velika je verovatnoća da sa liderske pozicije krene u prve polufinalne mečeve plej-ofa. Sa druge strane, aktuelni šampion Crvena Zvezda sa svoja dva poraza nalazi se na drugom mestu, ali nema razloga za brigu kada je u pitanju plej-of.

Nešto što, ipak, privlači veliku pažnju ljubitelja stonog tenisa, jesu treće i četvrto mesto u regularnom delu. Grčevitu borbu za te dve pozicije vode Požarevac, Panonija i Spartak. Blagu bodovnu prednost u odnosu na glavne rivale za plej-of ima Požarevac, koji ima jednu pobedu više, dok su Panonija i Spartak, što se bodova tiče, izjednačeni.

Požarevac će do kraja regularnog dela odigrati jedan meč u kome je apsolutni favorit, protiv ekipe IMT-a, ali će imati i dva vrlo teška susreta. Jedan od tih je protiv aktuelnog šampiona, u polsednjem kolu, dok će pre toga odmeriti snage sa direktnim konkurentom za plej-of, subotičkim Spartakom.

Spartak, kao što smo već naveli, uz meč protiv Požarevca igraće i sa Topličaninom i IMT-om, dok Panonija za protivnike ima Stenes, Banat i Topličanin.

Takođe, veliku borbu za opstanak vode Topličanin, Stenes, Vršac i IMT, gde najviše šanse za povratak u Prvu ligu imaju Vršac i IMT, dok je Partizan bez šansi za opstanak.

Tabela muške super lige:

1. Banat  15 0 30
2. Crvena Zvezda 13 2 28
3. Požarevac 10 5 25
4. Panonija 9 6 24
5. Spartak 9 6 24
6. Topličanin 6 9 21
7. Stenes 5 10 20
8. Vršac 4 11 19
9. IMT 4 11 19
10. Partizan 0 15 13

Kada je reč o Super ligi za žene, tu je situacija u odnosu na muškarce nešto drugačija. Za razliku od njih, u ženskoj Super ligi već se znaju koja će 3 tima igrati plej-of, dok borbu za četvrto mesto grčevito vode Senta i Vršac. Ova dva tima trenutno su izjednačena po broju bodova, i nalaze se na deobi četvrtog mesta.

Senta će do kraja regularnog dela odmeriti snage sa Radničkim i Panonijom, dok će u poslednjem kolu odigrati pravi derbi koji će, najverovatnije, biti presudan za četvrtu poziciju, a sastaće se sa Vršcem. Vršac, u naredna dva kola imaće nešto teži zadatak, s obzirom da igra sa Novim Sadom i Unireom.

Na dnu tabele ženske super lige nalaze se Čoka i Vojvodina, koje su po broju bodova izjednačene. Jedina ekipa, koja uz navedenu Čoku i Vojvodinu još uvek nije izborila opstanak, jeste ekipa Rapida, koja ima dva boda više.

Tabela ženske super lige:

1. Obilić-Aleva 14 1 29
2. Novi Sad 13 2 28
3. Unirea 12 3 27
4. Senta 9 6 24
5. Vršac 9 6 24
6. Panonija 8 7 23
7. Radnički 5 10 20
8. Rapid 3 12 18
9. Vojvodina 1 14 16
10. Čoka 1 14 16

Kalendar prolećnog dela super lige – muškarci
Kalendar prolećnog dela super lige – žene

Napiši komentar...