BITI ILI NE BITI: Kreću kvalifikacije za Rio, naši u Halmštadu

Reprezentativci Srbije nalaze se u Halmštadu, gde će se boriti za plasman na Olimpijske igre u Riju. Turnir koji je u 2016. za naše reprezentativce sigurno najveći izazov, došao je na red, a da li će se ispuniti njihov san da se ovog leta nađu u Riju, pokazaće rezultati turnira.

foto: blog.seattletimes.nwsource.com

Došao je dan D za šestoro reprezentativaca Srbije koji se nalaze u švedskom gradu Halmštadu, sa jednom jedinom željom, da zabeleže rezultat koji će ih odvesti na najveću sportsku smotru na svetu, Olimpijske igre. Rezultati turnira pokazaće da li će Srbija ovog leta po prvi put u 21. veku ostati bez predstavnika na Olimpijadi, kada je stoni tenis u pitanju. Da se to ne desi, potrudiće se igrači u dresu Srbije.

Jedan od sportista sa najviše učešća na Olimpijskim igrama među aktivnim sportistima u Srbiji, Aleksandar Karakašević, označen je kao neko ko od igrača Srbije ima najviše šansi da obezbedi vizu za Brazil. To, svakako, neće biti ni malo lako, pogotovo kada se pogleda ko se sve nalazi među učesnicima ovog turnira. Karakašević će takmičenje započeti u grupi broj 13 gde će odmeriti snage sa trojicom rivala, a u pitanju su Tomas Konecny iz Češke, Izraelac Omri Ben Ari i igrač reprezentacije Turske, Gencay Menge.

Marko Jevtović nalazi se u grupi broj jedan zajedno sa još trojicom rivala. Prvi nosiac grupe je Poljak sa azijskim poreklom, Zengyi Wang, drugi je Grk Konstantinos Papageorgiou, Marko je treći nosilac, dok je kao najslabiji član grupe označen Baton Citaku, igrač Kosova.

Težak posao u svojoj grupi imaće i Žolt Pete, kome će jedan od protivnika u toj fazi biti proslavljeni hrvatski olimpijac, Zoran Primorac. Daniel Gorak iz Poljske i Alfredas Udra iz Litvanije takođe su rivali našem reprezentativcu u grupi broj 8.

Da li će Pete biti jedan od desetorice najboljih? (foto: ITTF)

Kada su u pitanju naše reprezentativke, njih ima isto koliko i muškaraca u dresu Srbije. Ipak, za razliku od muškaraca, dve od tri igračice imaće po jedan meč manje u grupnoj fazi takmičenja, a koliko će to uticati na rezultat, saznaćemo nakon turnira. Najbolje rangirana igračica Srbije, Anamaria Erdelji, u grupi će se sastati sa Rumunkom Danielom Dodenan Monteiro, sa Rahel Aschwanden iz Švajcarske, kao i sa Georginom Zavitsanou, igračicom u dresu Grčke.

Gabriela Feher će u kvalifikacionoj grupi broj 3 odigrati dva meča, a rivalke su joj Maltida Elkhom, domaća igračica, kao i Alex Galić, koja nastupa pod zastavom Slovenije. Treća igračica naše zemlje, Andrea Todorović, nalazi se u grupi sa Ukrajinkom Margaritom Pesotskom i igračicom Švajcarske, Rachel Moret.

Veliki broj takmičara nalazi se na samom turniru, ali će samo po 10 njih uspeti da overi vizu za Olimpijadu. Naši predstavnici veruju da će se nastaviti tradicija da se na svakoj od nekoliko poslednjih Olimpijadi, među učesnicima iz Srbije naći i stonoteniseri.

Turnir počinje 12. aprila (utorak), a čast da otvori turnir imaće Marko Jevtović, koji u svom prvom meču na turniru igra protiv Zengyi Wanga od 10:00 časova. Za taj meč obezbeđen je uživo prenos koji možete pratiti klikom na OVAJ link, dok ćete detaljno izveštavanje iz Halmštada moći da pratite na našoj Fejsbuk stranici, do koje možete doći klikom na OVAJ link.

2 thoughts on “BITI ILI NE BITI: Kreću kvalifikacije za Rio, naši u Halmštadu

 • 13.04.2016. at 14:26
  Permalink

  ne verujem da ce se bilo ko od nasih kvalifikovati…eventualno Karakasevic, mada i to je pitanje…a zasto…? pa zato sto ne treniraju koliko bi trebalo, eto to je sustina.

  Reply
 • 13.04.2016. at 14:28
  Permalink

  GODINAMA MISLE DA CE NA FORU NEKU DA NAPRAVE NEKI REZULTAT….A NEMA NI TRENERA KOJI CE DA OTERA ONE KOJI NECE DA TRENIRAJU…. PA SE OVI SLEPAJU TAKO CEO ZIVOT…..DOK JE JIKE IZ KINE BIO OTERAN IZ REPREZENTACIJE, JER JE BIO BAHAT….I AKO JE BIO 2 NA SVETU, OVDE RADE STA KO HOCE…

  Reply

Napiši komentar...