IO STSS ODLUČIO: Topličanin umesto četiri, jedan rang niže

Slučaj ”Topličanin” konačno je dobio svoj epilog! Izvršni odbor STSS je na sednici održanoj 5. aprila u Novom Sadu doneo odluku kojom je stavljena tačka na slučaj prokupačkog, sada već bivšeg, superligaša.

Sporno registrovani igrači, Lupulesku i Gabrovski (foto: Ivan Weitzenfeld)

Spor oko neregularno registrovanih igrača stonoteniskog kluba Topličanin započet je žalbom beogradskog IMT-a, koji u Super ligi vodi grčevitu borbu za opstanak. Tehničko-takmičarska komisija STSS, kao i rukovodilac Super lige, prihvatili su žalbu IMT-a i doneli odluku kojom klub iz Prokuplja, uz novčanu kaznu, isključuju iz daljeg takmičenja.

Po odluci rukovodioca Super lige, STK Topličanin bi sledeće sezone mogao igrati samo u najnižem rangu takmičenja, na šta su predstavnici kluba iz Prokuplja uložili žalbu, o kojoj je izvršni odbor STSS u Novom Sadu raspravljao.

Na predlog jednog od članova izvršnog odbora, većinom glasova potvrđena je odluka da se Topličanin isključuje iz Super lige, ali da sledeće sezone može nastupati u Prvoj ligi Srbije, a ne u najnižem rangu, kako je glasila prvostepena odluka.

Da podsetimo, Topličanin je isključen iz najelitnijeg ranga takmičenja jer je u tekućoj sezoni imao dvojicu igrača koji nastupaju i u Srbiji i u inostranstvu, u ovom slučaju u Rumuniji. Dokazano je da Lorencio Lupulesku nastupa za CSM Arad, a Petko Gabrovski za CS Mioveni, što je suprotno pravilima i propozicijama takmičenja u Super ligi Srbije.

One thought on “IO STSS ODLUČIO: Topličanin umesto četiri, jedan rang niže

Napiši komentar...