Lav Jevremovac i Bačka Topla ekipni kadetski prvaci Srbije

Najbolje kadetske ekipe u Srbiji našle su se 23. aprila u Bačkoj Topoli, gde je održano ekipno državno prvenstvo. Učestvovalo je svega devet ekipa, pet muških i četiri ženskih, što je veoma mali broj, ali nikako ne umanjuje uspeh novih državnih prvaka. 

Najbolji kadeti Srbije (foto: Facebook / Goran Skeledžija)

Ekipno prvenstvo Srbije za kadete i kadetkinje održano je u Bačkoj Topoli, gde se oko 40 igrača u ukupno 9 ekipa borilo za naslov ekipnog prvaka Srbije.

Najbolji u tome, u muškoj konkurenciji, bili su ”Lavići” iz Šapca, igrači STK Lav Jevremovac, koji su do ove titule stigli tako što su u finalu savladali vršnjake iz STK IMT iz Novog Beograda. Mladi Subotičani, igrači STK Spartak osvojili su bronzanu medalju.

Boje STK Lav branili su Todor Skeledžija, Nikola Cerovac, Jovan Jockov, Zvezdan Grujić, Bojan Džinović i Vuk Nikolić, za nove vicešampione igrali su Ognjen Stošić, Vladimir Jovičić i Ognjen Tasovac, dok su za subotički Spartak igrali Aleksandar Čokić, Luka Andrašić, Luka Videc, Jovan Marković i Lehel Stojan.

Pobednički podijum kod kadetkinja (foto: Šandor Poljak)

Kada je reč o kadetkinjama, titulu su uspele da osvoje domaće takmičarke, članice STK Bačka Topola. Ovaj tim savladao je Vojvodinu iz Bačkog Gradišta u finalu, dok je medalja za poziciju broj tri pripala igračicama Bečeja.

Sastav koji je osvojio državno prvenstvo čine Oršolja Pele, Kata Dudaš, Lila Bakoš, Lila Katona Kovač i Hedi Hegediš. Boje Vojvodine iz Bačkog Gradišta branile su Radmila Tominjak, Barbara Đurčik, Jovana Kozarski i Livia Teke, dok su za Bečej nastupale Reka Bezeg, Ivana Ćućuz, Dora Veđelek i Aleksandra Molnar.

Napiši komentar...