Marinković i Lupulesku novi-stari prvaci Srbije za juniore

Pojedinačno prvenstvo Srbije za juniore i juniorke održano je u Bečeju, gde se preko 70 igrača te uzrasne kategorije borilo za naslov državnog prvaka. Ipak, samo najbolji su uspeli u tome, a kada je u pitanju pojedinačni deo, prvaci se nisu promenili u odnosu na prvenstvo od pre godinu dana.

Dva državna prvenstva za mlađe kategorije održana su u nedelju 3. aprila u Bečeju, koji je opravdao očekivanja mnogih vezano za dobru organizaciju. Branioci titule, Nikola Marinković i Izabela Lupulesku, sjajnom igrom na turniru uspeli su da ponove uspeh sa prošlogodišnjeg državnog prvenstva, i ponovo postanu najbolji juniori Srbije.

Najbolje plasirani juniori (foto: Facebook / STK Čelarevo)

Kada je muški deo turnira u pitanju, tu je Nikola Marinković bio dominantan. Svojim protivnicima u pojedinačnom delu nije prepustio ni jedan jedini set, pa je zasluženo odbranio naslov državnog prvaka, i u svojoj poslednjoj juniorskoj sezoni pokazao da je najbolji u svojoj kategoriji. Pozicija broj dva pripala je igraču zrenjaninskog Stenesa, Aleksi Gacevu. Aleksa Adamović, igrač Čelareva, kao i Deneš Sentmartoni, koji je najprijatnije iznenađenje turnira, osvojili su bronzu.

Izabela Lupuluesku ponovo je osvojila državno juniorsko prvenstvo, i time odbranila titulu osvojenu prošle godine u Paraćinu. Za protivnicu je u finalnom meču imala Tijanu Jokić, igračicu Vršca, koju je pobedila tek nakon pet odigranih setova. U polufinalu, poraze su doživele Laura Kožokar (Rapid) i Ana Aleksandrić (Crvena Zvezda), pa su osvojile medalje namenjene za treće mesto.

Pobednički podijum za juniorke (foto: Facebook / STK Čelarevo)

Sjajni u konkurenciji dublova bili su igrači STAK-a, Nikola Marinković i Matija Jovičić, koji su do titule stigli tako što su, u još jednom finalu od pet setova, savladali Aleksu Gaceva i Nikšu Martinovića. Milan Jovanović, igrač leskovačkog Hisara, i Aleksandar Radaković, koji nastupa za Mladenovac, osvojili su bronzu, ali i Dalibor Simić iz Aranđelovca i Nemanja Đilas (Čelarevo), koji više od polufinala nisu mogli.

Par Uniree iz Uzdina, Lupulesku-Šurjan, opravdao je ulogu favorita broj jedan u ženskoj dubl konkurenciji. Njih dve su osvojile titulu tako što su u meču za zlato bile bolje od Dragane Vignjević i Tijane Jokić, dok su se na podijumu za treće mesto našle Ksenija Vereb i Ivana Milovanović iz Sente, kao i Ana Aleksandrić i Marija Stajić, igračice beogradske Crvene Zvezde.

Titula najboljeg mešovitog para pripala je Aleksi Gacevu i Tijani Jokić, paru koji već nekoliko godina unazad zajedno nastupa u ovoj konkurenciji. Srebro su osvojili Nikola Grbić i Dragana Vignjević, dok su se prvaci u pojedinačnom delu, u miksu morali zadovoljiti bronzom. Isti rezultat ostvario je i par koji su činili Florian Fenjveši i Sabina Šurjan.

Juniori će, za razliku od mlađih kadeta, zajedno sa kadetima pre TOP 12 Srbije nastupati na još jednom bodovnom turniru, a u pitanju je međunarodno prvenstvo Novog Sada, koje se igra 7. maja.

Napiši komentar...