PLEJ-OF: Crvena Zvezda u finalu, bolja od Požarevca sa 2:0

Pitanje prvog finaliste plej-ofa Super lige Srbije za muškarce rešeno je nakon dva odigrana meča između Crvene Zvezde i Požarevca. Identičnim rezultatom, aktuelni šampioni Srbije slavili su protiv požarevačkog tima u polufinalu plej-ofa i tako nastavili svoj put ka odbrani titule.

Nakon dva odigrana meča polufinala plej-ofa, beogradska Crvena Zvezda je uspela da uđe u samu završnicu, gde će se susreti sa pobednikom drugog polufinalnog para, koji čine Banat i Panonija. Crveno-beli su sa Požarevljanima svoje polufinalne mečeve odigrali u promenjenom terminu. Prvi susret odigran je 22. aprila, dok je, ispostaviće se, poslednji meč, odigran samo dan kasnije.

Dom STK Požarevac gde je odigran drugi polufinalni susret (foto: Facebook / STK Požarevac)

Prvo odmeravanje snaga u Beogradu pripalo je domaćinu sa ubedljivih 4:1. Prvi su za sto izašli Aleksandar Karakašević i Boban Ivić, gde je reprezentativac Srbije odigrao na svom nivou i bez poteškoća savladao gostujućeg igrača sa 3:0 (11:4, 11:4, 11:9). Već u narednom meču rezultat je uspeo da poravna mladi Nikola Marinković, koji je vremešnog Jelaču nadigrao sa 3:1 (11:3, 7:11, 11:3, 11:5). U tećem meču dana snage su odmerili Marko Jevtović i Branislav Đan. Ni ovde, kao ni u prvom meču dana, nije bilo dileme oko pobednika, jer je Jevtović svog protivnika dobio sa 3:0 (11:7, 11:5, 11:3).

Nakon prvog kruga aktuelni šampioni vodili su sa 2:1 i nedostajale su im još dve pobede kako bi stavili tačku na prvi meč polufinala. Najbolji igrač Srbije i najbolji junior Srbije ukrstili su rekete u narednom duelu. Aleksandar Karakašević je mladog Marinkovića savladao sa 3:0, ali je viđena rezultatska neizvesnost u sva tri seta. Rezultat po setovima bio je 11:9, 11:9, 11:9. Duelom Marka Jevtovića i Bobana Ivića okončan je prvi meč polufinala, u kome je Crvena Zvezda savladala Požarevac sa 4:1, a Jevtović slavio protiv Ivića sa 11:9, 11:4, 11:4.

Identičan rezultat viđen je i u Požarevcu, gde su gosti pobedom obezbedili igranje finala plej-ofa. Drugi meč polufinala plej-ofa započeli su svojim duelom, za domaće Nikola Marinković, a za goste Marko Jevtović. Nakon neizvesnog prvog seta koji je pripao Jevtoviću, mladi Marinković uspeo je da osvoji drugi, ali je u nastavku meča bolju igru pružio igrač beogradskog kluba i doveo svoj tim u vodstvo, a svog rivala savladao sa 3:1 (16:14, 4:11, 11:6, 11:6). U drugom meču dana ponovo su se, kao i u Beogradu, sastali Ivić i Karakašević, ali je pobednik bio nepromenjen. Sa ubedljivih 3:0 Karakaševiću je pripao i ovaj duel, a rezultat po setovima bio je 11:6, 11:2, 11:8.

Branislav Đan imao je lak posao u narednom meču, jer je za goste nastupao Miroslav Jelača, koji silom prilika igra u ovom plej-ofu. Sa 3:0 Đan je ublažio vodstvo Beograđana (11:5, 11:4, 11:7). Ipak, požarevački tim nije mogao do izjednačenja, jer su se u narednom meču sastali Marinković i Karakašević, gde je srpski broj jedan nešto ubedljivije nego u prestonici slavio protiv najmlađeg aktera plej-ofa (11:8, 11:8, 11:7). Svoju ekipu u finale plej-ofa odveo je, pobedom protiv Branislava Đana sa 3:1, Marko Jevtović, koji je, kao i Karakašević, u oba meča ovog polufinala ostvario po dve pobede.

Akteri drugog polufinala, zrenjaninski Banat i novosadska Panonija, prvi meč polufinala odigraće 26. aprila, dok je drugi duel zakazan za dva dana kasnije. Eventualna majstorica igrala bi se 3. maja.

Napiši komentar...