PRILIKA ZA REVANŠ: Banat na Crvenu Zvezdu u finalu plej-ofa

Stonoteniski klub Banat sastao se sa novosadskom Panonijom u okviru polufinala plej-ofa Super lige za muškarce. Maksimalnim učinkom od 2:0 obezbedio je prolaz u finale, gde će imati priliku da se revanšira Crvenoj Zvezdi za prošlogodišnji poraz u borbi za titulu.

Na visini zadatka, Valentin Nađ Nemedi (foto: Facebook / STK Banat)

Mladi sastav iz Zrenjanina očekivano se plasirao u finale plej-ofa Super lige za muškarce, jer je Panoniju iz Novog Sada, prvo sa 4:1 na svom terenu, a zatim i 4:0 u Novom Sadu, uspeo da savlada. Izabranici Žarka Zakića sada imaju jedan jedini cilj za finale, a to je da aktuelnog šampiona skinu sa trona i titulu vrate u Zrenjanin.

Bez većih problema sa Panonijom

Prvi meč polufinala plej-ofa Zrenjaninci su protiv četvrtoplasirane Panonije odigrali 26. aprila na svom terenu. Igrači ovog novosadskog kluba pružili su jak otpor, ali nedovoljan da bi se aktuelni vicešampion porazio. Na visini zadatka bili su mladi reprezentativci, Valentin Nađ Nemedi i Ilija Majstorović, koji su sa po dve pojedinačne pobede doveli svoj tim u prednost u ovoj polufinalnoj seriji.

Ilija Majstorović – Robert Fišer 3:2 (9:11, 6:11, 11:4, 11:3, 11:4)
Vladimir Radonjić – Ivor Katić 1:3 (12:10, 9:11, 6:11, 7:11)
Valentin Nađ Nemedi – Nikola Popov 3:0 (11:5, 11:4, 11:7)
Ilija Majstorović – Ivor Katić 3:2 (5:11, 8:11, 13:11, 11:6, 11:3)
Valentin Nađ Nemedi – Robert Fišer 3:0 (11:5, 11:5, 11:5)

Meč u Novom Sadu trajao je kraće nego u Zrenjaninu, jer su igrači Banata ubedljivije, sa 4:0, pobedili Panoniju i tako ostvarili plasman u još jedno uzastopno finale. Za goste je prvi nastupao Nađ Nemedi, koji je, kao i u Zrenjaninu, sa 3:0 savladao Fišera, i doveo svoj tim u vodstvo od 1:0. Domaći igrač Nikola Popov pokušao je da u narednom meču savlada Iliju Majstorovića i tako izjednači rezultat, ali mu to nije pošlo za rukom. Majstorović je slavio sa 3:1 i tako povisio prednost Banata.

Kao i u Zrenjaninu, ponovo su se sastali Ivor Katić i Vladimir Radonjić, ali je ovog puta nešto stariji igrač uspeo da pobedi, i to sa 3:1. Radonjić je ovim trijmufom svoj tim doveo na prag pobede. Nikola Strugarević, koji nije imao prilike da nastupa u prvom meču u Zrenjaninu, sada je dobio priliku i iskoristio je na pravi način, savladavši Todorovića sa 3:1. Ovom pobedom Zrenjaninci su se plasirali u finale plej-ofa, gde će prvi meč odigrati 5. maja na svom parketu. Drugi meč je zakazan za dva dana kasnije, dok je eventualna majstorica planirana za 9. maj.

Napiši komentar...