Titula prvaka Srbije za mlađe kadete Jockovu i Bezegovoj

Nakon prve polusezone, u kojoj su mlađi kadeti bili prepuni obaveza, i praktično svakog drugog ili trećeg vikenda igrali na nekom turniru, došao je drugi deo sezone gde ih je čekao samo jedan pojedinačni turnir, koji je upravo završen, a u pitanju je pojedinačno prvenstvo države. Titulu novog državnog prvaka među mlađim kadetima osvojili su Jovan Jockov i Reka Bezeg.

Četvorica najboljih na turniru (foto: Facebook / STK Čelarevo)

Najjači, i svakako najvažniji turnir u sezoni, mlađi kadeti odigrali su u nedelju 3. aprila u Bečeju, gde se uz državno prvenstvo za tu kategoriju, isti turnir igrao i u kategoriji juniora. Oni od kojih se to očekivalo, uglavnom su se našli u završnici turnira, dok se ime pobednika po kategoriji nije moglo naslutiti do samog kraja.

Ukupno 56 mlađih kadeta i 29 mlađih kadetkinja borilo se za neko od odličja na ovom turniru, za koji se može reći da je okupio veliki broj igrača.

Aktuelni broj jedan na državnoj rang listi, Jovan Jockov, član STK Lav Jevremovac, uspeo je da opravda ulogu favorita i postane prvak Srbije. U finalnom meču Jockov je za protivnika imao Aleksandra Čokića, mladog igrača Spartaka iz Subotice, koji mu je ujedno i najveći rival u toku sezone. Žolt Kovač, igrač Bačke Topole, kao i Stefan Lazić, koji nastupa za Čoku, osvojili su treće mesto.

Nešto drugačiji epilog viđen je u kategoriji mlađih kadetkinja, gde su prve dve nositeljke bile suprotno plasirane u odnosu na poziciju na rang listi. Drugi nosilac turnira bila je Reka Bezeg, ali je uspela da u finalu dobije Radmilu Tominjak, koja je po stanju na rang listi bila prvi favorit turnira. U polufinalu turnira poraz su doživele Lila Kovač Katona iz Bačke Topole, kao i Lenka Nikolić iz Smedereva, pa im je pripala bronza.

Najbolje među mlađim kadetkinjama (foto: Facebook / STK Čelarevo)

Još jedna titula državnog prvaka otišla je u ruke Jovana Jockova, koji je i u dubl konkurenciji bio najbolji. On je zajedno sa saigračem Zvezdanom Grujićem osvojio titulu nadigravši subotički par, koji su činili Aleksandar Čokić i Luka Videc. Na postolju za treće mesto našli su se mladi igrači iz Negotina, Petar Vidić i Saša Janković, kao i par niškog Železničara, Aleksa Mitić i Đorđe Petrović.

Radmila Tominjak i Lila Kovač Katona osvojile su prvo mesto u konkurenciji parova, jer su u borbi za titulu pobedile Reku Bezeg i Doru Veđelek. Bronzana medalja pripala je Tamari Turkonje i Marini Pinku, koje igraju za Rapid, dok je ista medalja završila oko vrata još jednog para, a u pitanju su Emilija Popović i Lenka Nikolić.

Naredni turnir na kome će nastupati mlađi kadeti, ali samo oni najbolji, održaće se 14/15. maja, a u pitanju je državni TOP 12.

Napiši komentar...