63. ZAGIPING: Takmičarki iz Srbije bronzana medalja u singlu

Srbija je na ovogodišnjem Zagipingu, koji se održava po 63. put, imala samo dve predstavnice. Za razliku od prethodnih godina kada je na ovom turniru učestvovao ogroman broj igrača iz Srbije, taj broj se na ovogodišnjem izdanju turnira sveo na svega dve igračice. Jedna od njih, Jovana Antić, članica STK Dobanovci, osvojila je treće mesto.

Jovana Antić i legendarni Dragutin Šurbek (foto: Miroslav Čolaković)

I ako su pod zastavom Srbije u Zagrebu ove godine nastupale samo dve takmičarke, nastavljena je tradicija da na svakom Zagipingu godinama u nazad neko iz Srbije uspe da osvoji jedno od prva tri mesta. U tome je ovog puta uspela samo Jovana Antić, koja je u kategoriji mini-mini kadetkinja osvojila bronzanu medalju. Kada je reč o drugoj predstavnici Srbije, Katarini Gvozdenović, koja nastupa za STK Domboš, ona je u toj konkurenciji takmičenje završila među 32 najbolje.

Veoma blizu da u ekipnom delu osvoje medalju za Srbiju bile su predstavnice naše zemlje, ali su u neizvesnom meču četvrtfinala protiv Italije doživele poraz od 3:2. Takođe, i u dublu rezultat je bio 3:2 u korist Italijanki pa se može reći da je medalja u ekipnom delu izmakla ”za dlaku”.

Preko 1000 učesnika nastupalo je na ovogodišnjem Zagipingu, iz više evropskih zemalja. Igračice Srbije na ovom turniru predvodio je trener STK Dobanovci, Miroslav Čolaković.

Napiši komentar...