BEČEJ: ”Kolenica” i državno za veterane, vikend za vikendom

Dva velika veteranska turnira zakazana su za kraj maja i početak juna, tradicionalno, u Bečeju. Prvi turnir biće čuvena ”Kolenica kup” koja okuplja veliki broj igrača pretežno veteranskog uzrasta iz više zemalja regiona, dok će već sedam dana nakon Kolenice, u istom gradu, biti održano šesto prvenstvo Srbije za veterane.

Sportski centar u Bečeju

Bečej će 29. maja i 5. juna biti domaćin dva velika događaja kada su u pitanju veterani. Prvo od dva turnira, tradicionalno takmičenje koje se organizuje po jubilarni 20. put, ”Kolenica kup”, okupiće veliki broj takmičara iz Srbije i regiona, dok će nakon samo sedam dana isključivo veterani iz Srbije igrati u Bečeju na zvaničnom državnom prvenstvu.

Otvoreno prvenstvo Bečeja za veterane, godinama poznato kao ”Kolenica kup”, najveći je veteranski turnir u Srbiji. Bečej, koji je dobrom organizacijom stekao poverenje velikog broja igrača iz Srbije i regiona, koji se rado odazivaju svakoj Kolenici, ovog puta će organizovati i državno prvenstvo.

Za razliku od Kolenice, gde će pravo nastupa imati igrači svih uzrasta u apsolutnoj konkurenciji, za državno prvenstvo takva konkurencija nije predviđena, ali je zato veteranski deo turnira podeljen na čak osam kategorija. Ženski deo turnira na državnom prvenstvu takođe je predviđen, kao i dubl konkurencija za muškarce i žene.

PROPOZICIJE – Prvenstvo Srbije za veterane
PROPOZICIJE – XX ”Kolenica kup”

Napiši komentar...