JUNIORSKI TOP 12: Titula iz Sente Nikši Martinoviću i Eli Halas

Turnir kojim su juniori i juniorke stavili tačku na ovu sezonu, bar kada su domaća takmičenja u pitanju, održan je 28. i 29. maja u Senti. Među muškarcima titulu je uspeo da osvoji Nikša Martinović, dok je prvo mesto u konkurenciji juniorki pripalo Eli Halas.

Poslednji vikend maja bio je rezervisan za najbolje juniore i juniorke u Srbiji, koji su se na pozivnom turniru TOP 12 u Senti takmičili za što bolji plasman. U muškom delu nedostajao je samo jedan igrač koji se na rang listi nalazi među 12 najboljih, dok je kod devojaka konkurencija bila znatno slabija, s obzirom da je ženska juniorska reprezentacija igrala na ITTF turniru u Poljskoj.

Najuspešniji juniori (foto: Šandor Poljak)

Svoju prvu titulu na bodovnim turnirima u Srbiji, bar kada je ova sezona u pitanju, uspeo je da osvoji Nikša Martinović, član Spartaka iz Subotice, koji je sa samo jednim porazom zaslužeo postao pobednik završnog turnira sezone. Na drugoj poziciji našao se igrač beogradskog STAK-a, Nikola Marinković, koji je imao isti skor kao i Martinović, ali je u međusobnom duelu pretrpeo poraz, pa je ovog puta morao da se zadovolji srebrnom medaljom. Treće mesto uspeo je da osvoji igrač Temerina, Pero Tepić, koji je imao poraz više od prvoplasiranog i drugoplasiranog igrača turnira.

Ovako je izgledao plasman igrača od 4. do 12. mesta:

4. Aleksa Gacev 7/4
5. Florian Fenjveši 7/4
6. Matija Jovičić 7/4
7. Nikola Grbić 6/5
8. Bence Bognar 3/8
9. Deneš Sentmartoni 3/8
10. Miloš Marinković 2/9
11. Žarko Đurđev 2/9
12. Aleksandar Radaković 0/11

Najbolje juniorke na turniru (foto: Šandor Poljak)

Konkurencija u ženskom delu turnira bila je znatno oslabljena, s obzirom da četiri najbolje igračice sa rang liste nisu učestvovale. Ipak, to ne umanjuje ostvarene rezultate igračica koje su se u vikendu za nama borile za što bolji plasman u Senti. Na prvom mestu našla se takmičarka Bačke Topole, Ela Halas, koja je uspela da zabeleži čak 10 pobeda, uz jedan jedini poraz. Sa 9 pobeda i 2 poraza drugo mesto osvojila je domaća igračica, Henrieta Sorad, dok je Nikolet Oros, koja nastupa za Temerin, sa jednim porazom više osvojila bronzanu medalju.

Plasman juniorki od 4. do 12. mesta je sledeći:

4. Ivana Milovanović 7/4
5. Ksenia Vereb 7/4
6. Laura Kožokar 7/4
7. Edina Benke 6/5
8. Danijela Karkušova 5/6
9. Barbara Đurčik 4/7
10. Tamara Hinić 2/9
11. Sofija Kovač 1/10
12. Danijela Mićin 0/11

KONAČNI REZULTATI:
Juniori
Juniorke

Napiši komentar...