KRUNA KARIJERE: Aleksandar Karakašević po 5. put na Olimpijadi

Srpski reprezentativac Aleksandar Karakašević uspeo je da ostvari svoj davno zacrtani cilj za 2016. godinu, a to je da se plasira na Olimpijske igre u Riju. Našem reprezentativcu ovo će biti peto učešće na najvećoj sportskoj smotri na svetu, gde će, za razliku od Londona, biti jedini stonoteniser koji predstavlja Srbiju.

79. član posade Srbije (foto: kurir.rs)

Borba za Rio, koja je trajala i previše, isplatila se za najboljeg stonotenisera Srbije, Aleksandra Karakaševića, ali i za čitav stoni tenis u Srbiji. Karakaševiću će ovo biti peto učešće na Olimpijadi, čime se retko koji sportista iz Srbije može pohvaliti.

Svetska stonoteniska federacija objavila je konačan spisak putnika za Rio, gde se po plasmanu na svetskoj rang listi nalazi i srpski stonoteniser. Rezultati Karakaševića u proteklom periodu doprineli su njegovom plasmanu u Rio, s obzirom da se preko kvalifikacionog turnira, nedavno održanog u Halmštadu, nije uspeo kvalifikovati.

Period pre zaključenja spiska putnika predstavljao je tešku borbu za Karakaševića, jer je najvažnije turnire odigrao upravo u tom periodu. Jedno od onih koje će sigurno pamtiti po lošem, jeste ekipno Svetsko prvenstvo, gde je sa par neočekivanih poraza ugrozio svoju poziciju na rang listi i svoj plasman u Rio doveo pod znakom pitanja. Ipak, dobri rezultati na ostalim turnirima glavni su razlog zašto ćemo i ovog leta gledati najboljeg stonotenisera Srbije u Rio de Žaneiru.

Feher i Erdelji tako blizu…

Veliku šansu da se nađu u timu Srbije za Rio imale su i Anamaria Erdelji i Gabriela Feher, koje nisu imale sreće u proteklih nekoliko meseci kada je u pitanju borba za put u Rio. Erdelji je na kvalifikacionom turniru u Švedskoj stigla do samog kraja kvalifikacija, Feherova je na istom turniru eliminisala aktuelnu prvakinju Evrope, ali to nije bilo dovoljno. Nešto što, takođe, nije ni malo išlo u prilog igračicama Srbije, jeste sistem kvalifikacija u Aziji koji je brojne evropske igračice ostavio bez plasmana u Rio i dozvolio daleko slabije rangiranim igračicama da zauzmu mesto na Olimpijadi ispred igračica Srbije.

Karakašević je postao 79. Srbin koji će nastupati pod zastavom Srbije u Riju. Najbolji stonoteniseri sveta će od 6. do 17. avgusta voditi borbu za što bolji plasman, dok će Olimpijske igre trajati od 5. do 21. avgusta.

Napiši komentar...