Nemanja Đilas i Radmila Tominjak osvojili kadetski TOP 12 Srbije

Najbolji kadeti Srbije učestvovali su na završnom TOP 12 tuniru, koji je u vikendu za nama održan u Bačkoj Topoli. Najuspešniji bili su Nemanja Đilas, igrač Čelareva, i Radmila Tominjak, koja brani boje Vojvodine iz Bačkog Gradišta.

Završnim turnirom za najbolje kadete u Srbiji stavljena je tačka na takmičarsku sezonu u našoj zemlji kada su u pitanju igrači tog uzrasta. Turnir na kome su učestvovali skoro svi najbolji kadeti Srbije bio je dobro organizovan i rezultatski vrlo neizvestan, naročito u muškoj konkurenciji.

Pobednički podijum kod kadeta (foto: Šandor Poljak)

Prvak Srbije za kadete u dublu, Nemanja Đilas, sa devet ostvarenih pobeda uz dva poraza odneo je titulu pobednika TOP 12 za kadete. Na nižem pobedničkom postolju od mladog igrača iz Čelareva, odnosno na drugom mestu, našao se Petar Filipović iz Vranja, koji je zabeležio pobedu manje. Bronzanom medaljom okitio se Ognjen Stošić, član beogradskog IMT-a, koji je na ovaj turnir doputovao kao prvoplasirani na rang listi, ali više od trećeg mesta u Bačkoj Topoli ipak nije mogao.

Ovako je izgledao poredak igrača od 4. do 12. mesta:

4. Cerovac Nikola – 7/4
5. Čokić Aleksandar – 7/4
6. Benke Akoš – 6/5
7. Sokolović Strahinja – 6/5
8. Pavlović Đorđe – 5/6
9. Tasovac Ognjen – 3/8
10. Falb Hunor – 3/8
11. Jovičić Vladimir – 2/9
12. Skeledžija Todor 3/8 (-1 bod)

Igračica koja tokom cele sezone beleži sjajne rezultate na turnirima kadetkinja i mlađih kadetkinja, pa i juniorki, uspela je da postane pobednica TOP 12 za kadetkinje, a u pitanju je Radmila Tominjak. Maksimalnim skorom 11/11 Tominjak je zasluženo odnela titulu u Bačkoj Topoli, ostavivši sve svoje protivnice da se bore za preostala dva odličja. Na drugoj poziciji, sa samo jednim porazom, našla se igračica Rapida, Anđela Menger, koja je ključni meč protiv Tominjak izgubila sa 3:1. Danijeli Karkušovoj, koja nastupa za Slaviju 96 iz Kovačice, bilo je dovoljno devet pobeda da osigura treću poziciju i osvoji bronzanu medalju.

Najbolje plasirane kadetkinje TOP-a 12 (foto: Šandor Poljak)

Plasman od 4. do 12. mesta kod kadetkinja izgledao je ovako:

4. Feješ Ana – 7/4
5. Bezeg Reka – 6/5
6. Kovač Katona Lila – 6/5
7. Pele Oršolja – 6/5
8. Đurčik Barbara – 4/7
9. Bakoš Lila – 3/8
10. Mršić Ivana – 2/9
11. Veđelek Dora – 2/9
12. Popović Emilija – 1/10

KOMPLETNI REZULTATI:
Kadeti
Kadetkinje

Napiši komentar...