Nikola Marinković potpisao za nemački Kajzerslautern

Najbolji junior Srbije, Nikola Marinković, svoju karijeru nastaviće u Kajzerslauternu, za koji je potpisao jednogodišnji ugovor. Nikola će za ovaj klub nastupati u četvrtoj ligi Nemačke, dok će treninge obavljati u Karlsrueu.

Nikola Marinković (foto: ITTF)

Jedan od najperspektivnijih mladih igrača iz Srbije razvoj svoje karijere nastaviće van naše zemlje. On će u novoj sezoni biti član kluba iz Kajzerslauterna, za koji će nastupati u četvrtom ligaškom rangu Nemačke. Početak nove sezone predstavljaće veliku promenu za juniorskog prvaka države, s obzirom da pored ”angažmana” u inostranstvu, završava juniorsku karijeru i postaje senior.

Ipak, u tekućoj sezoni ostalo je nekoliko važnih takmičenja koja ga očekuju kao juniora, a svakako najvažnije je prvenstvo Evrope za mlade, koje se u julu održava u Zagrebu. Takođe, Nikola će kao predvodnik juniorske reprezentacije nastupati na Balkanskom prvenstvu za mlade, koje će biti odigrano u Tivtu od 11. do 15. maja. Nikola je u ovoj sezoni nastupao za STK STAK i STK Požarevac, sa kojim je došao do plej-ofa Super lige, dok će naredne sezone nastupati samo za nemački klub, bez dvojne registracije.

Emisija RTS-a ”Sportska budućnost Srbije” posvećena Nikoli Marinkoviću

One thought on “Nikola Marinković potpisao za nemački Kajzerslautern

  • 03.05.2016. at 21:57
    Permalink

    Alal vera igracu, sve najbolje!!!

    Reply

Napiši komentar...