Novi Sad prvak ženske Super lige, jači od Obilića u finalu

Stonoteniserke Novog Sada osvojile su titulu u ženskoj Super ligi za sezonu 2015/16, jer su u finalnoj seriji nadigrale najbolju ekipu regularnog dela takmičenja sa 2:0. Pobede u Novom Kneževcu, zatim i u novosadskom Spensu bile su dovoljne da Novosađanke, nakon dve godine, vrate titulu u svoje klupske vitrine.

Sezonu u kojoj su jedine predstavljale Srbiju na evropskoj sceni, stonoteniserke Novog Sada krunisale su titulom  prvaka Super lige. Nakon ”brejka” koji su napravile u prvom meču finala plej-ofa u Novom Kneževcu, izabranice Đorđa Bošnjakovića uspele su da ostvare pobedu i na svom terenu i tako osvoje šampionsku titulu.

Sa druge strane, Obilić-Aleva nije imala pravo na grešku. Igračice ovog tima dale su sve od sebe da izbore majstoricu u mestu odakle dolaze, ali im to nije pošlo za rukom.

Prizor iz novosadskog Spensa (foto: STK Novi Sad)

Prve su na parket novosadskog Spensa izašle Ana Žofia Fenjveši i Aleksandra Radonjić. Vrlo neizvestan meč na kraju je pripao domaćoj igračici, koja je za nijansu bila bolja od svoje protivnice. Rezultat po setovima bio je 3:2 u korist domaće takmičarke (11:9, 11:8, 7:11, 6:11, 12:10).

Seniorska prvakinja Srbije, Viktorija Tružinski, i najbolja igračica gostujuće ekipe stale su jedna drugoj na crtu u drugom meču dana. Kao i u prvom odmeravanju snaga, viđena je velika borba, ali je na kraju uspela da trijmufuje gošća, Ema Rečko, rezultatom 1:3 (10:12, 11:8, 6:11, 7:11).

Sledeće su za sto izašle, na strani domaće ekipe Aneta Maksuti, a na strani gostujuće Dragana Vignjević. I u ovom, kao i u ostalim mečevima ove dve ekipe, viđena je velika borba za svaki poen, ali je iskusnija igračica i ovog puta odnela pobedu. Maksuti je slavila sa 3:1 (11:5, 11:4, 8:11, 11:4).

Aleksandra Savić dobila je priliku da nastupi u finalu plej-ofa, tako što je zamenila Anu Žofiju Fenjveši, ali nije uspela da svoj nastup obeleži pobedom, s obzirom da se sastala sa brojem jedan ekipe iz Novog Kneževca. Ema Rečko savladala je Aleksandru Savić sa 1:3, i tako ponovo izjednačila stanje na semaforu, a rezultat po setovima bio je 7:11, 3:11, 11:8, 7:11.

Nakon izjednačenja Obilića usledilo je ponovno vodstvo domaće ekipe, jer je Aneta Maksuti bez izgubljenog seta uspela da trijmufuje nad Aleksandrom Radonjić. Činilo se da je Novi Sad na korak od pobede, samim tim i titule, ali se gošče ipak nisu dale do samog kraja.

Prva ”meč lopta” za domaći sastav bila je u rukama Viktorije Tružinski, koja je nakon još jednog veoma uzbudljivog meča, ovaj put doživela poraz, a od nje je bila bolja juniorska reprezentativka Dragana Vignjević rezultatom 2:3 (11:8, 11:2, 8:11, 15:17, 11:13).

Kako je sam meč bio uzbudljiv i dramatičan od samog početka, najrealniji scenario za završetak meča u Novom Sadu bio je meč parova. Domaće su tri puta bile u prednosti, ali su igračice Obilića isto toliko puta uspele da izjednače. Ipak, nakon dubla nije bilo prilike za izjednačenje, a Novosađanke su, po četvrti put u ovom meču povele, samim tim i ostvarile pobedu od 4:3.

Na strani Novog Sada nastupale su Aneta Maksuti i Viktorija Tružinski, dok su boje gostujuće ekipe branile Ema Rečko i Aleksandra Radonjić. Nakon još jednog neizvesnog odmeravanja snaga, počelo je slavlje Novosađanki i njihove publike u Spensu, jer su Maksuti i Tružinski sa 3:2 nadigrale par Rečko/Radonjić. Rezultat po setovima bio je 11:9, 6:11, 11:9, 8:11, 11:9.

Titulu koju su u prošlogodišnjem finalu plej-ofa igračice Novog Sada izgubile, uspele su da vrate u svoje vitrine i tako na najbolji mogući način obeleže uspešnu sezonu, u kojoj su, pored dominacije na pojedinačnim seniorskim turnirima, ostvarile sjajan rezultat u Kupu Evrope.

Napiši komentar...