Održane kvalifikacije za Prvu ligu, poznati novi prvoligaši

Zemunski sportski centar Master bio je domaćin kvalifikacionog turnira za popunu Prve lige Srbije za muškarce i žene. Učestvovalo je ukupno 12 ekipa, po 6 muških i 6 ženskih. Na kraju, plasman u Prvu ligu za muškarce obezbedili su Temerin i Spartak iz Debeljače, dok su nove članice Prve lige za žene Vojvodina 2011 iz Novog Sada i Đurđev Grad iz Smedereva.

Prvoplasirane ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji (foto: Facebook / Zoltan Peto)

Status prvoligaša nakon odigranog kvalifikacionog tunira u Zemunu uspele su da osvoje ukupno tri vojvođanske ekipe, kao i jedna iz regiona Beograd.

Prvo mesto u muškoj konkurenciji zasluženo su osvojili igrači Temerina, koji su zabeležili pobede u svim mečevima. Još jedna ekipa sa tla Vojvodine obezbedila je igranje u Prvoj ligi, jer je zauzela drugo mesto na kvalifikacijama, a u pitanju je Spartak iz Debeljače, koji je ostvario četiri pobede i jedan poraz od prvoplasiranog Temerina.

Na trećem mestu, bez plasmana u Prvu ligu, našla se ekipa Vojvoda Milenko iz Kličevca, koja je pretrpela dva poraza od ekipa iz Vojvodine. Taurunum iz Zemuna zauzeo je četvrto mesto na ovom turniru, pretrpevši četiri poraza, uz samo jednu pobedu, dok su ekipe iz niškog regiona, Hajduk Veljko i Vranje, zauzele poslednje dve pozicije, ali uz isti odnos pobeda i poraza kao i Taurunum.

U ženskom delu turnira nije viđena potpuna dominacija vojvođanskih ekipa, za šta se pobrinuo tim iz Smedereva, Đurđev Grad. Prvo mesto su zauzele članice Vojvodine 2011 koje su imale maksimalan skor, ali je nakon velike borbe drugo mesto pripalo smederevskoj ekipi, koja je pobedom nad Bačkom Topolom tu ekipu ostavila na trećem mestu, bez plasmana u viši rang takmičenja.

Skor od 4/1 imale su igračiće Đurđev Grada, dok je Bačka Topola uz tri pobede pretrpela dva poraza. Na četvrtom mestu našao se tim Barajeva koji je slavio u dva meča, dok su Stoni iz Niša, kao i RSTK Pirot, zauzeli peto i šesto mesto.

Trećeplasirane ekipe na ovom turniru sledeće sezone neće igrati u Prvoj ligi, ali šanse za njihov plasman ipak postoje ukoliko neka od ekipa koja je stekla pravo nastupa u Prvoj ligi, odustane od takmičenja.

KOMPLETNI REZULTATI TURNIRA

Napiši komentar...