PLEJ-OF: Crvena Zvezda i Novi Sad vode u finalnoj seriji

Vodstvo nakon prvih finalnih mečeva plej-ofa preuzeli su Crvena Zvezda kod muškaraca, i Novi Sad kod žena. Obe ekipe su na gostujućim terenima uspele da slave, tako da će prvu ”meč loptu” za titulu superligaškog prvaka imati na svom parketu.

Crvena Zvezda i Novi Sad na korak su od ostvarenja cilja koji su zacrtali na početku sezone, a to je titula prvaka u Super ligi. Crvena Zvezda, i ako nije previše blistala u regularnom delu lige, u plej-ofu je svim snagama otputovala na prvi meč u Zrenjaninu i zasluženo slavila pobedu, dok su Novosađanke u nešto neizvesnijem meču bile bolje od novokneževačke ekipe Obilić-Aleva.

Reprezentativni tandem prekaj za Zrenjanince

Crveno-beli su rezultatom 4:1 uspeli da pobede ubedljivo najbolju ekipu regularnog dela takmičenja, koja nije imala odgovor na igru Karakaševića i Jevtovića prošle noći u Kristalnoj dvorani. Prvi je za Zrenjanince nastupao kapiten Ilija Majstorović, dok je boje gostiju branio Aleksandar Karakašević. Bez većih problema, najbolji igrač Srbije upisao je prvi poen za svoju ekipu i savladao Majstorovića sa 0:3 (6:11, 6:11, 9:11). Nešto teži posao u drugom meču dana imao je Marko Jevtović, koji je morao da se pomuči ne bi li savladao Vladimira Radonjića, prvotimca Banata. Sa 1:3 Jevtović je slavio pobedu i tako povećao prednost svog tima (6:11, 9:11, 11:8, 6:11).

Sastavi ekipa pred početak meča (foto: Facebook / STK Crvena Zvezda)

Nadu domaćoj ekipi pobedom od 3:0 nad Borisom Mihailovićem vratio je Valentin Nađ Nemedi, koji je smanjio prenost Zvezde na 2:1. Rezultat po setovima bio je 11:4, 11:6, 11:2 u korist Nemedija. Priliku da izjednači rezultat imao je Ilija Majstorović, ali je za protivnika u svom drugom meču dana imao Marka Jevtovića. Domaći igrač pružio je dobar otpor, ali nedovoljno dobru igru da bi savladao srpskog reprezentativca. Jevtović je rezultatom 1:3 (6:11, 11:9, 3:11, 6:11) povisio prednost svog tima na 3:1.

Prva ”meč lopta” našla se u rukama Aleksandra Karakaševića, kome je na crtu izašao mladi reprezentativac Srbije, Valentin Nađ Nemedi. Kao i u svom prvom meču, Karakašević je bez izgubljenog seta uspeo da trijmufuje (4:11, 5:11, 7:11) i tako reši pitanje pobednika u Zrenjaninu.

Kada je najpotrebnije, Novi Sad na nivou

I ako je tokom regularnog dela lige Obilić-Aleva u oba meča bila bolja od aktuelnih vicešampionki, igračice Novog Sada su u prvom meču finala plej-ofa uspele da prekinu taj niz, kada im je bilo najpotrebnije. ”Brejk” koje su Novosađanke napravile stvorio im je šansu da na svom terenu iskoriste ”meč loptu” i postanu nove prvakinje države. Ipak, Oblić-Aleva će u Novi Sad otputovati sa još većom željom da ostvari prvu pobedu u finalu plej-ofa, što potvrđuje da će publika u Spensu prisustvovati veoma dramatičnom meču.

Ema Rečko prva je nastupala za domaću ekipu u Novom Kneževcu, a za protivnicu je imala Anu Žofiju Fenjveši. Sa 3:1 (11:5, 6:11, 11:9, 11:9) Rečko je upisala prvi bod za svoj tim. U narednom duelu, juniorska reprezentativka Srbije Dragana Vignjević izašla je na crtu seniorskoj prvakinji države, Viktoriji Tružinski. Iskusnija Tružinski nije dozvolila da domaći tim povede sa 2:0, već je ukupan rezultat pobedom od 0:3 uspela da izjednači. Rezultat po setovima bio je 7:11, 9:11, 7:11 u korist igračice Novog Sada.

Poslednji meč dana, Vignjević – Maksuti (foto: stknovisad.org.rs)

Aleksandra Radonjić je u trećem meču dana pokušala da svoju ekipu vrati u vodstvo, ali to nije dozvolila Aneta Maksuti, koja je sa 0:3 (12:14, 3:11, 12:14) nadigrala igračicu domaćeg tima i tako preokrenula ukupan rezultat meča. Sjajnom igrom u svom drugom meču dana, Ema Rečko uspela je da savlada Viktoriju Tružinski, u veoma dramatičnom odmeravanju snaga. Ovom pobedom od 3:2 (2:11, 19:17, 12:10, 9:11, 12:10) Rečko je vratila nadu domaćoj ekipi, za koju je u narednom duelu nastupala Aleksandra Radonjić, nasuprot Ane Žofije Fenjveši.

Veoma važnu partiju za svoj tim Fenjveši je uspela da dobije, i to rezultatom 0:3, da bi u narednom meču o pitanju pobednika odlučivala Aneta Maksuti. Sa jedne strane, domaća ekipa je pokušala da se kroz dubl izvuče iz nezgodne situacije, dok su gošće sve nade polagale u Anetu koja bi eventualnom pobedom donela svom timu pobedu od 4:2. Viđen je scenario koji je odgovarao gošćama, jer je Maksuti sa 0:3 (11:13, 9:11, 8:11) nadigrala mladu Draganu Vignjević i tako obezbedila veoma značajnu pobedu za svoj tim, prvu protiv Obilića u ovoj sezoni.

Drugi meč finala plej-ofa kod muškaraca igra se u subotu od 18:00 časova u sali STK Crvena Zvezda, dok će Novi Sad na svom terenu Obilić dočekati u subotu. Termin početka utakmiče u Novom Sadu još uvek nije poznat.

Napiši komentar...