Preko 120 juniora i kadeta na Otvorenom prvenstvu Novog Sada

Poslednji bodovni turnir otvorenog tipa za mlađe kategorije za sezonu 2015/16 održan je u novosadskom Spensu, gde se na turniru B klase našlo preko 120 mladih igrača, juniora i kadeta. 

Otvorenim prvenstvom Novog Sada završena je sezona za veliki deo juniora i kadeta, ali ne i onih najboljih. Naime, po 12 najboljih imaće priliku da učestvuju na pozivnom turniru TOP 12, koji se za juniore održava 28/29. maja, a za kadete sedam dana ranije. Takođe, odmor će nešto kasnije početi i reprezentativcima, koje pored TOP turnira očekuju i prvenstvo Balkana i Evrope.

S obzirom da je početak Balkanskog prvenstva za mlade u Tivtu za nekoliko dana, pojedinim reprezentativcima ovo je bio pripremni turnir. Među juniorima, i ovog puta se kao najbolji pokazao Nikola Marinković, kome je poslednju prepreku ka tituli predstavljao Aleksa Gacev, kome je pripalo srebro. Poraze u polufinalu doživeli su Matija Jovičić i Aleksa Adamović, pa su se morali zadovoljiti bronzanom medaljom.

U kategoriji juniorki titula je pripala Radmili Tominjak, igračici Vojvodine iz Bačkog Gradišta, koja je, i ako jedna od najmlađih učesnica među juniorkama, uspela da nadigra sve svoje protivnice, pa i nekoliko godina starije reprezentativke. Poraz u finalu doživela je igračica Vršca, Tijana Jokić, dok su se na podijumu za treću poziciju našle Ana Aleksandrić iz beogradske Crvene Zvezde, i Sabina Šurjan, članica Uniree iz Uzdina.

Titulu u kategoriji kadeta osvojio je Ognjen Stošić, igrač beogradskog IMT-a, koji je u meču za titulu uspeo da trijmufuje nad Petrom Filipovićem iz Vranja. Stonoteniser Čelareva, Nemanja Đilas, kao i još jedan igrač Vranja, Dušan Petričević, podelili su poziciju broj tri.

Najuspešnija učesnica turnira, Radmila Tominjak, pored juniorske titule, očekivano je bila najbolja i u kategoriji kadetkinja. Ona je do titule u toj kategoriji došla savladavši igračicu Bečeja, Reku Bezeg u finalu, dok su porazima u polufinalu Lila Katona Kovač i Oršolja Pele iz Bačke Topole podelile treće mesto.

Galerija fotografija (foto: Šandor Poljak)

Napiši komentar...