Prerano završen ITTF Zagreb Open za reprezentativce Srbije

Reprezentativci Srbije, njih trinaestoro, učestvovali su na upravo završenom ITTF Zagreb Openu. Učinak većine igrača u dresu Srbije na turniru nije bio zadovoljavajuć, s obzirom da je većina takmičara prerano eliminisana sa turnira.

I ako je na turniru u Hrvatskoj učestvovao veliki broj igrača iz prvih 30 na svetu, rezultat koji su reprezentativci Srbije ostvarili na turniru ne može se oceniti kao dobar.

Prvi nastup nakon overene vize za Rio (foto: ITTF)

Najstariji član ekspedicije Srbije u Hrvatskoj, Aleksandar Karakašević, nije uspeo da ostvari pobedu na glavnoj tabli turnira. On je grupnu fazu takmičenja prebrodio sa dve pobede, ali je već među 64 najboljih naleteo na mladog Patrika Francisku iz Nemačke, koji je uspeo da ga eliminiše sa 4:1. U konkurenciji parova, Karakašević je nastupao zajedno sa Bojanom Tokićem iz Slovenije, ali su njih dvojica poraz doživeli od domaćeg para među 16 najboljih dublova, koji su činili Miho Simović i Frane Kojić.

Kada je reč o pojedinačnoj konkurenciji kod žena, plasman na glavnu tablu uspele su da obezbete tri igračice, Andrea Todorović, Ana Žofia Fenjveši i Aneta Maksuti. Fenjveši i Maksuti ipak nisu uspele da odu korak dalje, jer su poraze doživele već u prvom kolu glavne table, dok je Todorovićeva pobedom nad Aleksandrom Privalovom iz Belorusije ostvarila dalji plasman. Među 32 najbolje naišla je na igračicu Južne Koreje, Haeun Yang, koja je našu reprezentativku uspela da nadigra nakon velike borbe i dramatičnog meča, rezultatom 4:3.

Andrea Todorović, umalo među 16 (foto: ITTF)

Srbija je imala predstavnike i u kategoriji mlađih od 21 godine, gde su trojica mladih reprezentativaca uspeli da se nađu među 64 najboljih, odnosno, da izbore plasman na glavnu tablu. U tome su uspeli Nikola Strugarević, Ivor Katić, i najmlađi među njima, Aleksa Gacev. Snagu da ode korak dalje nije imao ni jedan od pomenutih igrača Srbije, te su takmičenje završili među 64 najbolja igrača ispod 21 godine. Strugarevića je nadigrao Darko Jorgić, od Katića je bolji bio Tomislav Pucar, dok je Gacev poražen od strane Adama Sudija.

Identičan rezultat viđen je i u ženskoj konkurenciji ispod 21 godine, gde su tri igračice uspele da se nađu među 64, ali ni jedna nije uspela da u tom delu turnira ostvari trijmuf. Aneta Maksuti je u prvom kolu glavne table naletela na Mimu Ito, izuzetno mladu igračicu iz Japana koja je sa 3:0 nadigrala mladu reprezentativku Srbije. Viktorija Tružinski je poraz doživela od strane Hjojo Čoi iz Južne Koreje, dok je Anu Žofiju Fenjveši uspela da nadigra još jedna igračica iz Azije, Jian Ženg (Singapur).

Ostali reprezentativci Srbije nisu uspeli da zabeleže zapažen rezultat, jer su uglavnom eliminisani u početnoj, odnosno, grupnoj fazi takmičenja.

VIDEO SNIMCI MEČEVA:

Karakašević/Tokić – Simović/Kojić
Aneta Maksuti – Mima Ito
Ana Žofia Fenjveši – Manika Batra
Ana Žofia Fenjveši – Petra Petek
Aleksa Gacev – Luka Fucec
Ivor Katić – Filip Cipin
Aleksa Gacev – Roman Lorenc
Ivor Katić – Simon Arvidson
Aleksandar Karakašević – Helšan Verasing
Aleksa Gacev – Klasus Nilsen
Aleksa Gacev – Marko Vidaček

Napiši komentar...