Trinaestoro reprezentativaca Srbije na ITTF Zagreb Openu

Jedan od najvećih svetskih turnira koji se održava u ovom delu Evrope danas je počeo u Zagrebu, a u pitanju je ITTF Zagreb Open, na kome pored 13 reprezentativaca Srbije učestvuju i igrači iz samog vrha svetske rang liste. Tim Srbije, pored nekolicine seniora, uglavnom čine mlađi seniori, to jest oni do 21 godine starosti.

Prizor sa prošlogodišnjeg Zagreb Opena (foto: ITTF)

Seniorski reprezentativci, kao i mladi reprezentativci naše zemlje, trenutno se nalaze u Zagrebu, gde je počeo ITTF turnir Challenge serije. Imena kao što su Chin Yuan Chuang, Jun Mizutani, Chung Ting Wong i još mnogo drugih igrača iz samog vrha svetskog stonog tenisa, govore o tome da će Zagreb Open biti i te kako veliki izazov za reprezentativce Srbije.

Najstarijem članu ekspedicije Srbije, Aleksandru Karakaševiću, koji je od nedavno na spisku učesnika za Rio, ovaj turnir biće prvi izazov nakon što je overio vizu za Olimpijadu. Priliku da steknu značajno međunarodno iskustvo dobili su i drugi seniori iz Srbije, kao što su Vladimir Radonjić i Ilija Majstorović, koji za razliku od standardnih reprezentativaca imaju znatno manje prilika da nastupaju na međunarodnoj sceni.

Mladi, ujednio i seniorski reprezentativac, Valentin Nađ Nemedi, oprobaće se i u seniorskoj, i u kategoriji mlađih seniora, u kojoj je aktuelni balkanski prvak. Nikola Strugarević, Ivor Katić i Marko Popović takođe brane boje Srbije na ovom turniru. Kada je u pitanju pojedinačna konkurencija, njih trojica igraće i u seniorskoj i u kategoriji mlađih seniora. Jedini igrač Srbije koji nastupa na ovom turniru, a još uvek je junior, jeste Aleksa Gacev, koji kao i njegovi saigrači takođe nastupa u obe konkurencije.

Predvodnica ženske reprezentacije na ovogodišnjem Zagreb Openu biće Andrea Todorović. Ona će svoju šansu tražiti u jakoj seniorskoj konkurenciji. Pored nje, boje Srbije kod seniorki braniće i Anelija Lupulesku.

Reprezentativke naše zemlje do 21 godine koje igraju u Zagrebu su Aneta Maksuti, Ana Žofia Fenjveši i Viktorija Tružinski. One će svoju šansu, pored seniorske konkurencije u kojoj svi predstavnici Srbije nastupaju, tražiti u konkurenciji mlađih seniorki.

Neki od naših reprezentativaca danas su odigrali svoje prve mečeve u grupnoj fazi takmičenja, kao i u dubl konkurenciji.

Turnir traje do 28. maja, a uživo prenos obezbeđen je na našem portalu. Kamere pokrivaju stolove broj 1 i 2. Na našoj stranici Prenos uživo dostupan je prenos, kao i raspored mečeva igrača Srbije sa satnicom, koje ćete moći da pratite uživo.

Napiši komentar...