ALEKSANDAR KARAKAŠEVIĆ: Izazivam Novaka i Viktora na tenis

”Pošto se oni stalno šale sa mnom kako stoni tenis nije sport i kako se igra za stolom, izazivam ih da igramo i tenis i stoni tenis, pa da vidimo ko će da pobedi.”

Izazivač: Aleksandar Karakašević (foto: Facebook / Olimpijski komitet Srbije)

Aleksandar Karakašević napunio je 40 godina i u avgustu će učestvovati na petim Olimpijskim igrama u karijeri. Uvek dobro raspoloženi Karakašević je na druženju sa medijima u bašti kuće Olimpijskog komiteta Srbije, rekao:

”Igraću stoni tenis i kada se penzionišem. Onako dva-tri puta nedeljno za svoju dušu. Obožavam da igram, nije mi teško. Iako stoni tenis više nije toliko atraktivan sport kao pre, promenjene su loptice, novi reketi se koriste, ali i dalje volim i uživam da igram.”

Kada su u maju 2014. Srbiju zahvatile poplave, Karakašević je na akademiji ”Tipsarević” odigrao humanitarni stonoteniski meč protiv Viktora Troickog. Troicki je pobedio, ali iako je bilo najavljeno da će njih dvojica ukrstiti i teniske rekete, do tog duela nije došlo, jer je Viktor bio suspendovan zbog dopinga.

Karakašević je odlučio da izazove Troickog ponovo.

”Daću mu revanš, da vidim koliko može da mi uzme poena”, rekao je Aleksandar.

Onda se zamislio i dodao kroz smeh:

”I Novaka izazivam, pošto se svi oni stalno šale sa mnom kako stoni tenis nije sport jer se igra za stolom, ja ih izazivam da igramo i tenis i stoni tenis, pa da vidimo ko će kome više poena da uzme. Da serviramo iz ruke, ne prave serve, pa da vidimo ko će da bude bolji.”

Da li će prihvatiti izazov prijatelja? (foto: mondo.rs)

Karakaševiću će igre u Riju biti pete u karijeri. Pitamo ga da li ga slušaju mlade snage?

”Ma, da ste me pitali da li znam nekog iz olimpijskog tima iz 1996. to bi već bila druga priča, sada nikoga ne poznajem. Iz Londona sam odmah otišao, nisam se uopšte zadržavao. Šalim se, poznajem ih, to su sve dobri sportisti, sjajni ljudi koji jedva čekaju da se bore za svoju zemlju.”

A koga vidi na pobedničkom postolju?

”Mislim da vaterpolisti i Đoković mogu do zlata, a Španovićeva sigurno do medalje”, zaključio je Karakašević.

izvor: Blic

Napiši komentar...