KRAJ SEZONE: TOP 12 Srbije za mlađe kadete održan u Bečeju

Poslednji zvanični turnir u sezoni 2015/16 za mlađe kategorije odigran je u Bečeju, 11. i 12. juna. Po dvanaest najboljih mlađih kadeta i mlađih kadetkinja vodili su borbu za što bolji plasman, a najbolji u tome bili su oni od kojih se to najviše očekivalo, Jovan Jockov i Radmila Tominjak.

Mlađi kadeti, čija je sezona trajala ubedljivo najduže, TOP 12 turnirom stavili su tačku na sezonu 2015/16. U Bečeju se sastalo po dvanaest najboljih mladih igrača, a titule su uspeli da osvoje favoriti turnira, odnosno, najbolje plasiran mlađi kadet i mlađa kadetkinja na državnoj rang listi.

Neprikosnoveni u ovoj sezoni (foto: Šandor Poljak)

Jovan Jockov, koji je pretrpeo jedan jedini poraz na turniru, osvojio je prvo mesto i tako još jednom dokazao da je zasluženo najbolji mlađi kadet Srbije. Mladi Aleksandar Čokić iz Subotice, nije uspeo da se domogne najsjajnijeg odličja, pa je morao da se zadovolji srebrom, jer je poražen u dva navrata. Treća pozicija pripala je Stefanu Laziću, koji nastupa za Čoku. Lazić je uspeo da zabeleži osam pobeda i tri poraza, što mu je bilo dovoljno da se okiti bronzom.

Ovako je izgledao plasman mlađih kadeta od 4. do 12. mesta:

4. Zvezdan Grujić 7/4
5. Mladen Puhača 7/4
6. Aleksa Mitić 6/5
7. Žolt Kovač 6/5
8. Petar Vidić 5/6
9. Miloš Tomić 3/8
10. Saša Janković 2/9
11. Đorđe Petrović 2/9
12. Luka Videc 1/10

Sjajnu sezonu iza sebe još jednom titulom krunisala je Radmila Tominjak, kojoj je ovo sedma titula od ukupno osam odigranih turnira, kada su mlađe kadetkinje u pitanju u ovoj sezoni. Ona je sa samo jednim porazom zauzela prvo mesto i odnela najsjajnije odličje, dok je na drugoj poziciji bila domaća igračica Reka Bezeg, sa jednim porazom više. Igračica Đurđev Grada iz Smedereva, Lenka Nikolić, učinkom od osam pobeda i tri poraza uspela je da osvoji bronzanu medalju.

Plasman mlađih kadetkinja od 4. do 12. mesta je sledeći:

4. Lila Kovač Katona 7/4
5. Sofija Nikolić 7/4
6. Danijela Karkušova 7/4
7. Jovana Antić 6/5
8. Emilija Popović 3/8
9. Dora Veđelek 3/8
10. Hedi Hegediš 2/9
11. Tamara Turkonje 2/9
12. Irena Dujmović 2/9

KOMPLETNI REZULTATI TURNIRA

Napiši komentar...