NEPUNIH 13 GODINA: Tomokazu ispisuje istoriju stonog tenisa

Harimoto Tomokazu, dečak koji je u februaru prošle godine neverovatnim nastupom na jednom turniru u Švedskoj upao u žižu interesovanja, danas već ispisuje nove stranice istorije. Čudo od deteta iz Japana, na upravo završenom ITTF Japan Openu, turniru Super serije, uspeo je da osvoji titulu u kategoriji igrača mlađih od 21 godine, i ako još uvek ni 13 nije napunio.

Već prepoznatljiva proslava poena (foto: ITTF)

Dečak iz Japana nastavlja da beleži neverovatne rezultate na najvećim svetskim turnirima, a jedan takav upravo je završen u Japanu. I ako je većina najboljih stonotenisera sveta za uzrast ispod 21 godine vodila borbu za titulu u toj kategoriji u Japanu, niko nije mogao da se suprotstavi dečaku o kome bruji cela stonoteniska javnost.

Prvi meč na glavnoj tabli, to jest u šesnaestini finala, doneo mu je susret sa Kvan Kit Hoom iz Hong Konga, koji se nalazi na 28. poziciji seniorske svetske rang liste. Ipak, ni takav igrač nije pronašao rešenje da savlada mladog igrača iz Japana, koji je pobedom od 3:1 overio ulazak u osminu finala. Juto Kizukuri, njegov sunarodnik, čekao ga je u osmini finala, ali ni on nije uspeo da mu se suprotstavi na pravi način, jer ga je Tomokazu eliminisao sa 3:2.

Ulazak među osam najboljih već je predstavljao veliko iznenađenje, ali još uvek dvanaestogodišnjak nije želeo da se na tom delu zaustavi, jer je još jednog sunarodnika, Takutoa Izumoa, eliminisao sa 3:1. Hugo Kalderano, osvajač bronzane medalje na Olimpijadi mladih u Nandžingu 2014. bio je naredni protivnik dečaku iz Japana. Pre meča očekivalo se da dvojica mladih stonotenisera vode veliku borbu za ulazak u finale, ali se dečak iz Japana postarao da meč ne traje predugo, jer je sa 3:0 priredio još jedno iznenađenje, i tako ušao u finale ovog turnira.

Sambe Kohei, još jedan Japanac, našao se u finalu zajedno sa Tomokazuom. Rezultat ovog meča govori da je Tomokazu, kako je turnir odmicao, igrao sve bolje, s obzirom da je sa 3:0 deklasirao svog sunarodnika, osvojio turnir, i ispisao novu stranicu istorije, kao najmlađi osvajač jednog ovakvog turnira ikada.

FINALE: Harimoto Tomokazu – Sambe Kohei

One thought on “NEPUNIH 13 GODINA: Tomokazu ispisuje istoriju stonog tenisa

Napiši komentar...