PRELAZNI ROK: Nova lica u Banatu, Šurjan pojačala Novi Sad

Prelazni rok za igrače u Srbiji počinje 1. jula, i trajaće mesec dana, dok je rok za registraciju klubova na isteku, tačnije, traje do kraja juna. Poznati su novi transferi u okviru elitnog ranga takmičenja u Srbiji, i za muškarce i za žene, i ako, zvanično, prelazni rok za igrače još uvek nije počeo.

Prema saznanjima našeg portala, poznati su sastavi nekih od najboljih timova najvišeg ranga takmičenja u Srbiji, a radi se o ekipama aktuelnih šampiona, Crvene Zvezde kod muškaraca i Novog Sada kod žena, kao i za još dva zrenjaninska kluba, od kojih će jedan u novoj, kao i u protekloj sezoni, voditi veliku borbu za titulu sa crveno-belim sastavom iz prestonice. Takođe, poznato je ko će pojačati redove Požarevca i Bačke Palanke.

Lupulesku kao pojačanje vicešampionskom timu (foto: Igor Jevremov)

Kao što smo u jednom od naših prethodnih članaka naveli, Valentin Nađ Nemedi i Vladimir Radonjić više neće braniti boje zrenjaninskog Banata, ali je rukovodstvo kluba iz Zrenjanina našlo, kako navode, adekvatne zamene za pomenute igrače. Naime, jedan od igrača koji će pojačati redove Banata biće Lorencio Lupulesku, dok će se tim iz grada na Begeju pojačati i sa jednim stranim igračem, a u pitanju je Muhamed Abas, dvadesettrogodišnji stonoteniser iz Bahreina. Nikola Strugarević i Ilija Majstorović ostaju u dresu Banata.

U narednoj sezoni, zrenjaninci će imati jedan jedini cilj, a to je da titulu iz Beograda vrate u svoje klupske vitrine. Sa druge strane, Crvena Zvezda, koja nastupa u sastavu Jevtović, Radonjić i Fišer, potrudiće se da se takav scenario ne ostvari.

Ekipu Požarevca napustio je mladi Nikola Marinković, koji će svoju karijeru nastaviti u Nemačkoj, ali su Požarevljani uspeli da nađu adekvatnu zamenu za juniorskog reprezentativca Srbije. U pitanju je dugogodišnji igrač subotičkog Spartaka, Stefan Kostadinović, koji je nekoliko sezona unazad bio oslonac superligaša iz Subotice. Nema sumnje da će Subotičanin i u redovima Požarevca opravdati ulogu jednog od najboljih igrača elitnog ranga takmičenja, i zajedno sa Branislavom Đanom i Bobanom Ivićem, pokušati da i ove sezone Požarevac dovede među četiri najbolje superligaške ekipe.

U Požarevcu nakon dugogodišnjeg igranja u Subotici (foto: Igor Jevremov)

Zrenjaninski Stenes u narednoj sezoni osloniće se isključivo na mlade igrače. Marko Popović i Aleksa Gacev jedni su od igrača sa najviše odigranih mečeva u protekloj superligaškoj sezoni, a u redove Stenesa za narednu priključiće im se i Aleksa Adamović, igrač Čelareva.  Novi superligaški tim, ekipu Bačke Palanke, u novoj sezoni pojačaće mladi Luka Jovičić, koji je prethodnu sezonu proveo u redovima Vršca.

Pojačanje za šampionke – Sabina Šurjan

Sreto Kačar, predsednik STK Novi Sad, i Sabina Šurjan (foto: Dan Fracile)

Transfer na relaciji Unirea – Novi Sad svakako je jedan od najvećih za žensku Super ligu, kada je u pitanju ovogodišnji prelazni rok. Juniorska reprezentativka, jedna od najboljih koje Srbija ima, u sezoni koja počinje u septembru nastupaće u redovima aktuelnog superligaškog prvaka za žene.

Kako se navodi iz tabora novosadskog kluba, kvartet koji je osvojio ovogodišnju titulu nosiće isti dres i u sezoni 2016/17, ali će im se pridružiti i Šurjan, pa će stručni štab  Novog Sada moći da računa na pet vrhunskih igračica.

Putevi su nam se mimoilazili, ali sada je konačno tamo gde joj je i mesto. Sabina je blago Srbije. Pre 2 godine igrala je top 10 Evrope, ima sijaset medalja sa velikih takmičenja u mlađim kategorijama, ali je povreda usporila njen razvojni put. Ovo je bila njena poslednja šansa da dođe u klub gde neće imati opterećenje da poštopoto bude nosilac ekipe, već da sistematično sazreva uz iskusnije šampionke, skuplja iskustva i uz medicinski i stručni nadzor postepeno ide napred do momenta kada će ojačati i fizički i mentalno i kada će njen vrhunski talenat izaći na videlo. Želimo da spremamo seniorku kakvu Srbija još nije videla – rekao je Dan Fracile, sportski direktor STK Novi Sad.

Napiši komentar...