SLOVENIA OPEN: Mizutaniju titula nakon drame sa Čangom

Veliki broj stonotenisera iz samog svetskog vrha učestvovao je na ITTF Slovenia Openu, koji se u Otočecu održao od prvog do petog juna. Prva dva nosioca sastala su se u muškom finalu, dok je u ženskoj konkurenciji prva nositeljka takmičenje napustila ranije nego što se očekivalo.

Nakon turnira u Zagrebu, gde su neki od najboljih igrača sveta vodili bobru za titulu i nove bodove, usledio je turnir u Sloveniji. Za razliku od Hrvatske, gde je titulu među muškarcima uspeo da osvoji Jo Se Hjuk, nekadašnji finalista svetskog prvenstva ipak nije uspeo da taj uspeh ponovi i u Sloveniji.

Očekivano na najvišem pobedničkom postolju (foto: ITTF)

Završnicu ITTF turnira u Sloveniji u većini konkurencija obeležili su igrači iz Azije, što se i očekivalo. Šesti i sedmi stonoteniser na planeti, Jun Mizutani i Čin Juan Čang, sastali su se u finalnom meču u muškoj pojedinačnoj konkurenciji. Uspeo je da slavi bolje rangirani igrač, Mizutani, ali nakon veoma dramatičnog finalnog meča, koji je pored dobre igre obeležio i izliv emocija koji su akteri ovog meča imali u više navrata.

Među ženama, u završnicu turnira plasirale su se isključivo igračice iz Azije, kojima igračice starog kontinenta ni na koji način nisu mogle da pariraju. Finalni duel obeležilo je nadmetanje Tianvei Feng i Jihee Jeon, u kome je Tianvei uspela da slavi i osvoji titulu u Otočecu.

Apsolutna dominacija igrača iz Azije viđena je i u konkurenciji parova, gde su se u finalu borili isključivo takmičari sa tog kontinenta. Kvan Kit Ho i Čun Ting Vong bili su najuspešniji dubl u Sloveniji kod muškaraca, savladavši Jungsika Žunga i Sangsu Lia. Ženska dubl konkurencija bila je jedina gde su igračice iz Evrope uspele da nadigraju protivnice iz Azije. Maria Dolgik i Polina Mihailova uspele su da, nakon pet setova dramatičnog finala, slave nad parom iz Južne Koreje, koji su činili Jihee Jeon i Hung Jang.

Srbija je, takođe, imala predstavnice na ovom turniru. Boje naše zemlje branile su Izabela i Anelija Lupulesku. Izabela je u konkurenciji igračica mlađih od 21 godine svoje učešće završila porazom od japanske igračice Miju Maede među 16 najboljih, dok je u seniorskoj konkurenciji eliminisana nakon mečeva grupne faze. Anelija je tu konkurenciju sa dve pobede i jednim porazom uspela da prebrodi, ali je u prvom kolu glavne table naletela na Hoi Kem Do iz Hong Konga, koja je uspela da je savlada bez izgubljenog seta.

Muško finale:

Žensko finale:

Ostale snimke mečeva sa Slovenia Opena možete pogledati na našoj stranici Prenos uživo.

Napiši komentar...