VRNJAČKA BANJA: U toku pripreme mladih za EP u Zagrebu

Mladi reprezentativci Srbije trenutno se nalaze u Vrnjačkoj Banji, gde obavljaju poslednje pripreme pred Evropsko prvenstvo za mlade, koje će se od 8. do 17. jula održati u Zagrebu. Prvu fazu priprema juniorke i kadetkinje odradile su u Kovačici, juniori u Zmajevu, kao i kadeti u Adi, dok se u Vrnjačkoj Banji nalaze sve mlade selekcije Srbije.

Fotografija sa priprema u Vrnjačkoj Banji (foto: stss.org.rs)

Najbolji mladi igrači Srbije trenutno su u drugoj fazi priprema za najvažnije takmičenje u sezoni, kada je njihov uzrast u pitanju. Ukupno 18 takmičara predstavljaće Srbiju na prvenstvu starog kontinenta u Zagrebu, čiji je početak zakazan za 8. jul.

Domaćin druge faze priprema mladih reprezentativaca je Vrnjačka Banja, gde se nalaze svi koji će putovati u Zagreb, dok je prva faza priprema odrađena na tri različite lokacije, u Kovačici, Zmajevu i Adi.

Mušku juniorsku reprezentaciju čine sledeći igrači, od kojih će samo jedan nakon ove sezone postati senior. Nikola Marinković, Aleksa Gacev, Nikša Martinović, Pero Tepić i Matija Jovičić pokušaće da na Evropskom prvenstvu ostvare što bolji ekipni, kao i individualni plasman.

Kao i na nekoliko prethodnih šampionata Evrope, najveće šanse za osvajanje odličja pripadaju juniorkama, koje tokom cele sezone beleže odlične rezultate na Pro-tur turnirima u Evropi, a sastav čine Izabela Lupulesku, Sabina Šurjan, Tijana Jokić, Dragana Vignjević i Edina Benke.

Kadeti Srbije će, bez sumnje, pružiti svoj maksimum u cilju da Srbiji donesu neku od medalja iz Zagreba. Tim će predvoditi Dimitrije Levajac, pored koga reprezentaciju čine i Akoš Benke, Ognjen Stošić, kao i najbolji mlađi kadet Srbije, Jovan Jockov.

Ženska kadetska reprezentacija naše zemlje nastupaće u sledećem sastavu: Radmila Tominjak, Anđela Menger, Reka Bezeg i Danijela Karkušova. Njih četiri, po izboru selektora Toađera, trenutno su najbolje igračice kadetskog uzrasta u Srbiji.

Selektori Branko Đukić, Nikolaj Lupulesku, Branko Anušić i Danijel Toađer predvodiče reprezentativce Srbije na ovom velikom takmičenju.

Pripreme u Vrnjačkoj Banji počele su 27. juna, a završiće se 4. jula, dok će ekspedicija Srbije na put krenuti 7. jula.

Napiši komentar...