Najbolji mlađi kadet Srbije u novom klubu

Mladi Jovan Jockov, koji je takmičarsku 2015/16 završio kao najbolji mlađi kadet Srbije, od ove sezone braniće boje stonoteniskog kluba Novi Sad. Osvajač državnog prvenstva i TOP 12 Srbije za mlađe kadete, kao i učesnik EP za mlade, pokušaće da u novoj sredini dodatno napreduje u svojoj karijeri.

Potpisano (foto: stknovisad.org.rs)

Jovan Jockov, u sezoni čiji će početak uslediti za oko mesec dana, potpisao je za Novi Sad. Trinaestogodišnji dečak iz Rume, koji je ove sezone blistao među mlađim kadetima i zasluženo stekao status najboljeg u svojoj kategoriji, više neće biti član STK Lav Jevremovac, sa kojim je osvojio ogroman broj titula, što u ekipnoj, što u pojedinačnoj konkurenciji.

Veoma sam srećan. Imam drugare u Novom Sadu. Poznajem i sve trenere. Nadam se da je ovo mesto gde mogu da napredujem i da jednog dana osvojim titulu ekipnog seniorskog državnog prvaka, ali i da evropsku medalju donesem Srbiji – rekao je mladi Jockov

Predstavnici novosadskog kluba ne kriju oduševljenje što je talentovani Jockov postao njihov član.

Znamo za Jovana još kada je imao 8. godina. Već nekoliko leta trenira sa nama. Njegova majka je Novosađanka, porodično su vezani za naš grad, prirodno je bilo da nas odabere. Naravno, najveću zahvalnost dugujemo njegovom ocu Simi, ali posebnu Goranu Skeledžiji iz STK Lav koji je najzaslužniji za njegov razvoj, uz matičnog trenera iz Rume, Vujića – izjavio je sportski direktor Novosađana, Dan Fracile

Goran Skeledžija, dosadašnji trener najboljeg mlađeg kadeta Srbije, jedan je od najzaslužnijih za ostvarene rezultate Jovana u ovoj, ali i prethodnim sezonama, koje je proveo u klubu iz Šapca.

Jovan unazad 2-3 godine svojim igrama i ponašanjem dokazuje da je jedan od najperspektivnijih igrača u državi. To je posebno došlo do izražaja ove godine pošto je sa 500 i više bodova iza sebe ostavio drugoplasiranog na listi. Naše razmišljanje je išlo u tom pravcu da se nađe nova sredina gde će se on dalje razvijati. Procena je da je Novi Sad najbolje mesto za to – rekao je Skeledžija, trener koji je nesumnjivo lider po broju medalja njegovih igrača u mlađim kategorijima.

Izjave preuzete sa: stknovisad.org.rs

Napiši komentar...