ZAVRŠENO EVROPSKO ZA MLADE: Poznati novi prvaci Evrope

Poslednji dan Evropskog prvenstva za mlade bio je rezervisan za finalne mečeve pojedinačnog dela takmičenja, u kojima, nažalost, nije bilo igrača Srbije. Neko od ovogodišnjih evropskih šampiona to je postao po prvi put, neko je uspeo da odbrani titulu, dok se neko nakon dve godine ponovo našao na najvišem pobedničkom postolju u singlu.

foto: ITTF

Najveće, i svakako najvažnije takmičenje u sezoni za mlade igrače sa starog kontinenta završeno je finalnim mečevima pojedinačnog dela takmičenja. Srbija je uspela da osvoji jednu medalju, a za to su zaslužne juniorke, koje su u ekipnom delu osvojile srebro. U pojedinačnom delu, nažalost, niko od predstavnika Srbije nije uspeo da se nađe na pobedničkom postolju.

Kada je reč o juniorima, tu je nakon dve godine Aleksandre Kasin iz Francuske ponovo uspeo da se dočepa titule, nakon što je prošle godine u finalu doživeo poraz od Šveđanina Kalberga. U finalu je bio bolji od Andreasa Levenka, reprezentativca Francuske, koji je u meču za finale uspeo da savlada Darka Jorgića, slovenačkog juniora, koji je, kao i Tomas Polanski iz Češke, osvojio bronzu.

Ponovo na vrhu Evrope – Aleksandre Kasin (foto: ITTF)

U kategoriji juniorki titulu evropske šampionke uspela je da odbrani Rumunka, Adina Diakonu, koja je u finalu bila ubedljiva protiv igračice Azerbejdžana, Jing Ning, kojoj je pripalo srebro. Tin Tin Ho, igračica Engleske, kao i Ksuan Ksu Žang iz Španije, našle su se za pobedničkom postolju namenjenom trećeplasiranim takmičarkama.

Plasman u kategoriji parova kod juniora:

1. Tobias Hipler/Nils Hohmajer (Nemačka)
2. Daniele Pinto/Antonio Amato (Italija)
3. Kristian Pletea/Andreas Levenko (Rumunija/Austrija)
3. Maksim Kiselev/Denis Ivonin (Rusija)

Plasman u kategoriji parova kod juniorki:

1. Lisa Lung/Elin Lojen (Belgija)
2. Adina Diakonu/Andrea Dragoman (Rumunija)
3. Ksuan Ksu Žang/Ana Garsija (Španija)
3. Ošean Gisnel/Mari Migot (Francuska)

Najuspešniji mešoviti par u juniorskoj konkurenciji bila je beloruska kombinacija, koju su činili Aleksandar Kanin i Daria Trigolos. Oni su u finalu nadigrali Tomasa Polanskog i Tin Tin Ho (Češka/Engleska), dok su bronzanu medalju osvojili Darko Jorgić i Tamara Pavčnik iz Slovenije, kao i par iz Austrije, Tomas Gringer i Karolin Mišček.

Konkurencija kadeta na celokupnom turniru prošla je u znaku igrača Rusije, s obzirom da su ekipne i singl titule otišle upravo njima. Najbolji kadet Evrope postao je Vladimir Sidorenko, koji je nakon dramatičnog finala uspeo da savlada reprezentativca Švedske, Trulsa Moregarta. Italijan Karlo Rosi, kao i igrač Rusije, Lev Katsman, poraženi su u polufinalu, pa su morali da se zadovolje bronzom.

Kadeti Rusije (foto: ITTF)

Kod kadetkinja, titulu je uspela da odbrani Ruskinja Maria Tajlakova, za koju i ove godine ni jedna njena protivnica nije imala pravo rešenje. Ona je u finalu bila bolja od Kristine Kazanceve, takođe Ruskinje. Treće mesto pripalo je Zdeni Blaskovoj iz Češke, kao i Čuji Žou iz Azerbejdžana.

Plasman u dubl konkurenciji kadeta je sledeći:

1. Maciej Kolodžiječik/Vladislav Ursu (Austrija/Moldavija)
2. Truls Moregart/Martin Fris (Švedska)
3. Vladimir Sidorenko/Maksim Grebnev (Rusija)
3. Žul Kavil/Lilian Barde (Francuska)

Kod kadetkinja plasman u dubl konkurenciji bio je sledeći:

1. Tania Plaian/Ekaterina Zironova (Rumunija/Rusija)
2. Anastasija Koliš/Kristina Kazanceva (Rusija)
3. Ozge Jilmaz/Ece Harac (Turska)
3. Zdena Blaskova/Katarina Strazar (Češka/Slovenija)

Najbolji u mešovitoj konkurenciji bili su kadet i kadetkinja iz Rusije, Lev Katsman i Kristina Kazanceva, koji su u borbi za titulu porazili Vinsenta Picarda i Pritiku Pavade iz Francuske. Poraženi polufinalisti bili su Maciej Kolodžiječik iz Austrije i Tania Plaian iz Rumunije, kao i Ksinju Jang i Čuji Žou, takmičari Azerbejdžana.

Napiši komentar...