BALKANSKO PRVENSTVO: Totalna dominacija Srbije u Nikšiću

Završeno je Balkansko prvenstvo za igrače do 21 godine, koje je u periodu od 18. do 22. avgusta održano u Nikšiću. Mladi igrači u dresu Srbije uspeli su da osvoje titule u svim konkurencijama, ukupno sedam.

Još jedno Balkansko prvenstvo za mlađe seniore proteklo je u znaku reprezentativaca Srbije, koji su prikazali apsolutnu dominaciju. Konkurencija je bila slabija u odnosu na prethodna izdanja ovog turnira, ali to ne umanjuje uspeh srpskih selekcija u Nikšiću, koje su pokazale da su potpuno spremne za početak nove takmičarske sezone.

Pobedničko postolje u ekipnoj ženskoj konkurenciji (foto: Facebook / Nenad P. Raičević)

Turnir u Nikšiću otvoren je takmičenjem u ekipnom delu, gde je Srbija i u muškoj i u ženskoj konkurenciji bila neprikosnovena i osvojila zlato.

Usledio je pojedinačni deo, gde su srpski igrači takođe bili apsolutni favoriti. Sve medalje u singl konkurenciji kod muškaraca i žena završile su oko vrata igrača i igračica Srbije. Kod muškaraca, prvo mesto osvojio je Nikola Marinković, koji je rezultatom 4:1 nadigrao Aleksu Gaceva u borbi za zlato. Na deobi treće pozicije našli su se Nikola Strugarević i Ivor Katić, koji su doživeli poraze u polufinalu.

Izabela Lupulesku, koja je na ovom turniru osvojila tri zlatne medalje, bila je najbolja u ženskoj konkurenciji. U meču za titulu sastala se sa Anetom Maksuti, koju je nakon dramatičnog meča uspela da savlada sa 4:3, dok su Dragana Vignjević i Tijana Jokić završile takmičenje na trećem mestu.

Nikola Strugarević i Ivor Katić bez izgubljenog seta uspeli su da se domognu zlata u muškoj dubl konkurenciji, a poslednju prepreku predstavljao im je takođe srpski par, koji su činili nešto mlađi reprezentativci, Aleksa Gacev i Nikola Marinković. Ovaj meč Strugareviću i Katiću pripao je sa 3:0. Siniša Marčetić (BiH) i Hristijan Jovanovski (Makedonija) osvojili su bronzu, kao i makedonski par, Hristijan Jovanov i Filip Kostadinovski.

Ukupno sedam zlatnih, pet srebrnih i sedam bronzanih medalja za Srbiju (foto: Facebook / Ivor Katić)

Jedino zlato koje je završilo oko vrata takmičarke koja ne dolazi iz Srbije, bilo je zlato u ženskom dublu. Emina Hadžiahmetović iz Bosne i Hercegovine bila je najbolja u dubl konkurenciji, ali zajedno sa igračicom Srbije, Izabelom Lupulesku. Njih dve su u finalu pobedile srpski par Maksuti/Tružinski, rezultatom 3:2. Bronzana medalja ženske dubl konkurencije završila je oko vrata Tijane Jokić i Dragane Vignjević, kao i Liridone Rehaj i Albe Hupi iz Albanije.

Ivor Katić, koji se po osvojenim titulama u dublu može nazvati specijalistom za tu konkurenciju, zajedno sa Anetom Maksuti osvojio je zlato među mešovitim parovima. Još jedno finale obeleženo je u znaku srpskih reprezentativaca, a ovog puta protivnici Ivora i Anete bili su Nikola Marinković i Izabela Lupulesku, koji su poraženi sa 3:1. Aleksa Gacev i Tijana Jokić zauzeli su poziciju broj tri, kao i Filip Radović iz Crne Gore sa Draganom Vignjević.

Napiši komentar...