BALKANSKO U-21: I muškarcima i devojkama ekipna titula

Balkansko prvenstvo za igrače do 21 godine starosti trenutno se održava u Nikšiću. Muška i ženska reprezentacija Srbije znatno je podmlađena za ovo takmičenje, ali im to nije predstavljalo otežavajuću okolnost na putu ka tituli. Muškarci su u finalu bili bolji od domaćina, dok su devojke nadigrale Bosnu i Hercegovinu.

Pobedničko postolje za muškarce (foto: Facebook / STK Budućnost Podgorica)

Završen je ekipni deo Balkanskog prvenstva za mlađe seniore u Nikšiću. Srbija, koja je i u muškoj i u ženskoj konkurenciji bila favorit, tu ulogu je opravdala.

Muška selekcija, koju čine Ivor Katić, Nikola Marinković, Aleksa Gacev i Nikola Strugarević svoj put ka tituli započela je mečevima grupne faze, gde je bila ubedljiva protiv selekcija Crne Gore i Kosova, sa 3:1 i 3:0. Rival momcima iz Srbije u polufinalu bila je reprezentacija Makedonije, koju su uspeli da savladaju uz samo jedan izgubljeni set.

Usledio je finalni meč, gde je Srbija ponovo odmerila snage sa Crnom Gorom. Ovog puta, domaćini su pružili nešto bolju igru, ali nedovoljno da savladaju srpski tim, koji je postao novi prvak Balkana.

Nadmoćne reprezentativke Srbije sa selektorom (foto: Facebook / Boba Stojanov)

Kada je u pitanju ženski deo turnira, Aneta Maksuti, Viktorija Tružinski, Izabela Lupulesku, Tijana Jokić i Dragana Vignjević svojim protivnicama nisu prepustile ni jednu jedinu partiju, već su u svakom od četiri odigrana meča slavile sa 3:0.

Prve su na red došle igračice Kosova, da bi u drugom odmeravanju snaga devojke u dresu Srbije bile bolje od Crne Gore. Treći meč Srbija je igrala protiv Albanije, a do titule igračice naše zemlje došle su pobedom u poslednjem meču protiv Bosne i Hercegovine.

Nakon ekipnog dela turnira sledi pojedinačni, gde su reprezentativci Srbije takođe apsolutni favoriti. Igraće se pojedinačna, dubl i miks dubl konkurencija.

KOMPLETNI REZULTATI

Napiši komentar...