DOBAR START: Pobeda Karakaševića u prvom meču u Riju

Aleksandar Karakašević ostvario je pobedu u svom prvom meču na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. On je u preliminarnoj fazi uspeo da savlada australijskog stonotenisera Jan Ksina, rezultatom 4:2, čime je ostvario plasman u prvo kolo, gde će mu protivnik biti Englez, Pol Drinkal.

Dobar početak turnira za srpskog stonotenisera (foto: ITTF)

Učešće na svojim petim Olimpijskim igrama, stonoteniser Srbije započeo je na najbolji način, pobedom nad Ksin Janom iz Australije. I ako je Karakašević, na papiru, bio apsolutni favorit u ovom meču, protivnik je ipak uspeo da namuči našeg stonotenisera, o čemu govore dva osvojena seta za igrača Australije.

Tok meča

Nesigurnije nego što se očekivalo, srpski stonoteniser ušao je u meč preliminarne faze Olimpijskih igara. O tome govori činjenica da je svaki od prva tri seta bolje otvorio Australijanac, sa dva ili tri poena prednosti, ali je predstavnik Srbije ipak uspeo da osvoji dva od prva tri odigrana seta.

Malo je nedostajalo Jan Ksinu da reši četvrti set u svoju korist, ali to nije dozvolio Karakašević, koji je sa 11:9 i taj set uspeo da osvoji i tako prednost poveća na 3:1. Činilo se da će rezultatska prednost povoljno uticati na srpskog stonotenisera, i da će u petom setu meč privesti kraju, ali se to i pored nekoliko poena prednosti, ipak nije dogodilo. Australijanac je slavio u petom setu sa 12:10 i tako smanjio prednost srpskog igrača na 3:2.

Besprekorna igra Karakaševića viđena je tek u šestom setu meča, kada je praktično oduvao sa stola svog rivala. Srpski stonoteniser imao je vodstvo od 10:2, nakon čega je izgubio samo jedan poen.

foto: Screenshot RTS

Naredni meč Aleksandar Karakašević odigraće večeras od 00:45 po srpskom (srednjoevropskom) vremenu, a protivnik će mu biti engleski stonoteniser Pol Drinkal. Prvi meč prvog kola počeće u 21:00, ali će srpski as nastupati tek od 45 minuta posle ponoći.

Napiši komentar...