Pet medalja za Srbiju na Andro Kids Openu u Dizeldorfu

Ekspedicija Srbije, koju je činilo ukupno jedanaest mladih igrača i igračica sa dvojicom trenera, vratila se sa jednog od najmasovnijeg turnira u Evropi za mlađe kategorije. Osvojeno je pet medalja, od čega tri u pojedinačnom i dve u ekipnom delu.

Srebro za tandem Gvozdenović/Antić (foto: Miroslav Čolaković)

Andro Kids Open, turnir u Dizeldorfu na koji se svake godine odazove veliki broj mladih igrača iz Srbije, ove godine se održao od 19. do 21. avgusta. Tri medalje u singlu i dve u ekipnom delu turnira osvojene su za Srbiju, a sve medalje pripale su devojkama.

Najbolja među devojčicama rođenim 2005. godine bila je Katarina Gvozdenović, igračica Domboša iz Malog Iđoša, koja je osvojila zlatnu medalju, dok je u istoj kategoriji Jovana Antić, članica stonoteniskog kluba Dobanovci, uspela da se domogne bronzane medalje.

Njih dve su zajedno nastupale i u ekipnoj konkurenciji, gde su takođe bile uspešne, osvojivši drugu poziciju.

Ana Feješ, igračica stonoteniskog kluba Kanjiža, osvojila je srebrnu medalju u konkurenciji igračica rođenih 2003. godine, dok je u ekipnom delu takmičenja, zajedno sa igračicom Dobanovaca, Irenom Dujmović, takođe bila srebrna.

Pored takmičarki koje su osvojile neko od odličja, i ostali predstavnici Srbije pružili su dobru igru i ostvarili solidan plasman. Preko 1300 igrača iz 29 zemalja učestvovalo je na turniru.

Napiši komentar...