POČINJE SEZONA: STSS objavio kalendar takmičenja

Stonoteniski savez Srbije objavio je kalendar takmičenja za sezonu 2016/17. Kalendar, u odnosu na prethodne sezone, nije pretrpeo značajnije promene, a već početkom septembra mlađe kategorije očekuje prvi turnir, dok će liga početi 10. odnosno 11. septembra.

Septembar 2016.

Prvi vikend septembra označiće početak takmičarske sezone 2016/17 u Srbiji. Priliku da B turnirom otvore sezonu imaće juniori, kadeti i mlađi kadeti. Novi Sad biće domaćin juniorskog B turnira koji se igra 4. septembra, dok će kadeti i mlađi kadeti učestvovati na B turniru u Senti 3. i 4. septembra. Sedam dana nakon toga, odnosno, 10/11. septembra, biće odigrano prvo kolo ligaških takmičenja. Naredno, odnosno, drugo kolo lige, zakazano je za 24/25. septembar.

Oktobar 2016.

Prvog i drugog oktobra biće odigrano treće kolo lige, kao i prvi A turnir za juniore i kadete. U pitanju je otvoreno prvenstvo RSTSN koje će biti odigrano u Požegi. U periodu od 5. do 9. oktobra Vrnjačka Banja biće domaćin Serbian Junior & Cadet Opena, jedinog ITTF turnira u Srbiji. Četvrto kolo lige odigraće se 15/16. oktobra. Budimpešta će od 18. do 23. oktobra biti domaćin Evropskog prvenstva za seniore, na kome će biti predstavnika Srbije, dok je peto kolo lige zakazano za 22/23. oktobar, kada će biti odigran i Trofej Beograda, bodovni A turnir za kadete i mlađe kadete. Već sedam dana nakon toga, Bečej će organizovati B turnir za juniore, kadete i mlađe kadete, dok će u isto vreme, takođe u Bečeju, i seniori odigrati svoj prvi bodovni turnir A kategorije.

Novembar 2016.

Prvog novembra mušku seniorsku reprezentaciju Srbije očekuje meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a protivnik će biti Nemačka, dok će u istom terminu žene odmeriti snage sa Češkom. Srbija će biti domaćin, ali još uvek nije poznato u kom gradu. 12. odnosno 13. novembar rezervisani su za šesto kolo lige, dok će istog vikenda biti odigran B turnir za kadete u Bačkoj Topoli. Sedmo kolo ligaških takmičenja, kao i B turnir za juniore i mlađe kadete u Smederevu, odigraće se 19/20. novembra. U periodu od 25. do 27. novembra stonoteniserke Novog Sada odigraće meč ETTU Kupa. Od 30. novembra do 7. decembra juniorke Srbije učestvovaće na Svetskom juniorskom prvenstvu u Južnoafričkoj republici.

Decembar 2016.

Trećeg i četvrtog decembra odigraće se osmo kolo ligaških takmičenja, dok je deveto kolo zakazano za sedam dana kasnije, 10/11. decembra, kada će u Subotici biti odigran još jedan A turnir za seniore. Novogodišnji turnir u Novom Sadu, turnir A kategorije biće odigran 17. i 18. decembra, a rezultati sa tog takmičenja bodovaće se kod svih mlađih kategorija. Takmičenje kojim se stavlja tačka na kalendarsku godinu i ovog puta biće seniorski TOP 16, koji će se 27. i 28. decembra održati u Novom Sadu.

Januar 2017.

Prvi turnir u 2017. biće Andro Grand Prix u Nišu, B kategorije za kadete i A za mlađe kadete, koji je zakazan za 14. i 15. januar. Krajem januara odigraće se prvo kolo drugog dela lige, a u pitanju je 10. kolo, koje će se igrati 28/29. januara, kada je planiran i bodovni A turnir za juniore u Šapcu.

Februar 2017.

Ekipno prvenstvo Srbije za juniore planirano je za 4/5. februar, dok je jedanaesto kolo lige 11. odnosno 12. februara, dok je sledeće, 12. kolo, zakazano za 18/19. februar. Istog vikenda, Mladenovac će biti domaćin bodovnog B turnira za juniore, kao i Šabac za mlađe kadete. 25/26. februara biće odigrano 13. kolo lige.

Mart 2017.

Prvi turnir u martu biće pojedinačno prvenstvo Srbije za seniore, čiji će domaćin biti Vrnjačka Banja, a termin je 4/5. mart, kada će u Temerinu takođe biti održano zvanično takmičenje, a u pitanju je ekipno državno prvenstvo za kadete. Sedmog marta muška reprezentacija sastaće se sa Švajcarskom, a ženska sa Litvanijom, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. I u ovim mečevima Srbija će biti domaćin, ali ni za njih nije poznat grad u kome će se igrati. 11/12. mart, kao i 18/19. planirani su za 14. i 15. kolo lige. Sve mlađe kategorije očekuje još po jedan bodovni turnir u martu. Juniori i kadeti će 25. i 26. igrati u Novom Sadu, dok će mlađi kadeti biti u Temerinu 26. marta.

April 2017.

Prvog i drugog aprila odigraće se 16. kolo lige i pojedinačno prvenstvo Srbije za kadete u Bečeju, dok je za 8. i 9. april zakazano pojedinačno državno prvenstvo za juniore, čiji će domaćin biti Temerin. Pretposlednje, 17. kolo ligaških takmičenja odigraće se 22. odnosno 23. aprila, dok je poslednje kolo zakazano za sedam dana kasnije, 29/30. U tom terminu biće održano i pojedinačno prvenstvo Srbije za mlađe kadete u Šapcu.

Maj 2017.

Takmičenje koje će obeležiti početak maja biće TOP 12 Srbije za juniore, koji će biti odigran 6/7. maja u Senti. Odmah nakon tog turnira, 8, 10. i 12. maja odigraće se polufinalni mečevi plej-ofa Super lige Srbije. Nakon toga sledi vikend pauze za seniore, a to će iskoristiti kadeti koji će 13/14. maja odigrati državni TOP 12. Finalni mečevi plej-ofa zakazani su za 15, 17. i 19. maj, dok je za 20. i 21. maj zakazan kvalifikacioni turnir za popunu prvih liga i TOP 12 Srbije za mlađe kadete, čime se završava takmičarska 2016/17. u Srbiji. Još jedno takmičenje odigraće se u maju, a u pitanju je državno prvenstvo za veretane, 27. maja.

Seniorima će za rang listu biti uračunati rezultati sa dva turnira A klase, prvenstvo Srbije koje je već uračunato, kao i TOP 16 koji ih očekuje na kraju godine. Kada su u pitanju juniori, kadeti i mlađi kadeti, njima će od svih odigranih A i B turnira, državnog prvenstva i TOP 12, biti uračunato po 5 najboljih rezultata, s tim da rezultati sa državnog i TOP turnira moraju ući u krajnji zbir bodova.

KALENDAR TAKMIČENJA

Napiši komentar...