Rana eliminacija Karakaševića na ITTF Bulgarian Openu

Jedini predstavnik Srbije na ITTF Bulgarian Openu bio je Aleksandar Karakašević, koji je imao svoj prvi nastup nakon Olimpijskih igara. Turnir u Bugarskoj jedan je od lošijih za našeg najboljeg stonotenisera, s obzirom da je eliminisan na samom startu i pojedinačne i dubl konkurencije.

Rasterećen nakon Olimpijskih igara (foto: ITTF)

Prvi nastup nakon Olimpijskih igara Aleksandar Karakašević nije uspeo da obeleži dobrom igrom. On je na Bulgarian Openu bio postavljen kao jedan od nosioca na glavnoj tabli u pojedinačnom delu, čime je izbegao kvalifikacioni deo turnira, dok je u dublu zajedno sa Konecnijem iz Poljske bio označen kao drugi favorit.

Jedan od razloga za ranu eliminaciju Karakaševića najverovatnije leži u tome da se nedavno vratio sa Olimpijskih igara, koje su mu prethodnih nekoliko godina predstavljale glavni cilj. Ispunjenje tog cilja i plasman u Rio rasteretili su srpskog stonotenisera, koji je u Bugarsku otputovao praktično bez ikakvog pritiska, što nije bio slučaj ni sa jednim drugim turnirom pre Rija.

Njegov protivnik u prvom kolu pojedinačnog dela, u fazi od 64 najboljih, bio je stonoteniser iz Danske, Klaus Nilsen. Viđena je velika borba u sedam setova, u kojoj je Danac bio za nijansu bolji i uspeo da slavi nakon dugog i dramatičnog meča. Rezultat po setovima bio je 1:11, 11:9, 11:8, 8:11, 11:8, 5:11, 11:9 u korist Nilsena.

Srpski reprezentativac zajedno sa mladim igračem iz Poljske, Tomasom Konecnijem, bio je jedan od favorita da se okiti medaljom na ovom turniru. Ipak, već u prvom njihovom meču, odnosno, u osmini finala, naleteli su na francuski par koji su činili Matene i Le Breton. Kao i u pojedinačnoj fazi, i ovde je odigran veoma dramatičan meč, koji je pripao Francuzima nakon velike borbe rezultatom 3:2 (13:15, 12:10, 6:11, 11:8, 11:8).

Snimci mečeva:

Karakašević – Nilsen
Karakašević/Konecni – Matene/Le Breton

Napiši komentar...