Reprezentacija Bahreina na pripremama u Zrenjaninu

U Zrenjanin je doputovala dvadesetčetvoročlana delegacija stonoteniske reprezentacije Bahreina, koja će se do 21. avgusta ovde pripremati za Arapsko prvenstvo, koje ih krajem avgusta očekuje u Tunisu.

Stonoteniseri Banata i Stenesa sa gostima iz Bahreina (foto: ilovezrenjanin.com)

Oduševio sam se kada je Stonoteniski savez Bahreina prihvatio da dođemo u Zrenjanin. Ovde se pripremamo za najvažnije takmičenje koje nas očekuje, a to je Arapsko prvenstvo. Kod njih se najviše ceni medalja sa Arapskog prvenstva, pa tek posle toga učešće na Svetskom šampionatu – kaže Boris Vukelić, selektor Bahreina i nekadašnji trener Banata.

Vukelić kaže da je sa igračima Banata u stalnom kontaktu preko društvenih mreža, ali da su ga ipak preplavile emocije kada je ponovo video stare prijatelje.

Meni je Zrenjanin kao druga kuća. Drago mi je što ponovo vidim prijatelje iz Banata. Porazgovarali smo, prisetili se starih uspeha, koje smo zajedno doživeli. Pre svega, oni su svi sjajni momci, odlični igrači. Predsednik Banata, Dmitar Majstorović, potrudio se da pripreme protiču u najboljem redu i da imamo vrhunske uslove. Verujem da će gosti iz Bahreina biti prezadovoljni i da ćemo u budućnosti ponovo sarađivati sa Banatom.

Nekadašnji trener Banata je posle dve godine u Kataru, karijeru nastavio u Bahreinu, gde radi kao selektor reprezentacije u poslednjih 7 meseci.

Od dolaska u Bahrein bio sam tamo non – stop. Nikada do sada u karijeri nisam toliko dugo bio na jednom mestu. Slučaj je hteo da moj prvi izlazak iz te zemlje bude vezan za put u Zrenjanin. Bila je jedna od varijanti da se ide u Kinu ili u Srbiju, ali je „prevagnula“ Srbija.

Stonoteniska delegacija Bahreina broji ukupno 24 osobe, od kojih je 18 igrača i igračica. Boris Vukelić je selektor seniorske i juniorske selekcije i ovde je doveo 8 igrača. Pored Vukelića, tu je još jedan nekadašnji trener Banata, Vladimir Marić, koji je došao sa 4 igrača. Trener iz Hrvatske, Boris Baniček je zadužen za žensku selekciju i došao je sa 6 igračica.

Gosti su igrački slabiji od nas, ali nam to savršeno odgovara u ovom periodu priprema. Potrudićemo se da budemo što bolji domaćini i nadam se da ćemo u budućnosti još sarađivati – istakao je predsednik Banata, Dmitar Majstorović.

Kristalna dvorana u Zrenjaninu (foto: ilovezrenjanin.com)

Pripreme sa Bahreinom nam mnogo znače, jer je teško skupiti toliki broj kvalitetnih igrača na jednom mestu. Zahvaljujući predsedniku kluba Majstoroviću omogućeno nam je da imamo ovako kvalitetne pripreme. Sa nama treniraju i poznati internacionalci, Petkov i Crepulja, a dolazak je najavilo još igrača iz drugih gradova – rekao je trener Banata, Žarko Zakić.

Stonoteniseri Banata i Stenesa će trenirati sa reprezentacijom Bahreina svakoga dana, do 21. avgusta. Rad će se odvijati u dve hale – u Kristalnoj dvorani je postavljeno 11 stolova, a u „Medisonu“ 5. Treninzi će biti podeljeni u dve grupe, a trajaće svakog dana ukupno po 8 sati, četiri sata pre podne i četiri sata popodne.

izvor: ilovezrenjanin.com

One thought on “Reprezentacija Bahreina na pripremama u Zrenjaninu

  • 05.08.2016. at 16:12
    Permalink

    Bravo i za Borisa i za Banat! Verujem da će gosti biti oduševljeni i da će im to biti tradicionalna destinacija za pripreme, Zrenjaninu za sportski turizam.

    Reply

Napiši komentar...