RIO: Karakašević eliminisan, Britanac bolji u dramatičnom meču

Najbolji stonoteniser Srbije eliminisan je sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Britanski stonoteniser Pol Drinkal bio je bolji u meču prvog kola sa 4:1. I ako rezultat govori da je bilo ubedljivo, Karakašević je pružio i te kako veliki otpor, naročito u prvom delu meča.

Olimpijske igre završene su za srpskog stonotenisera (foto: ITTF)

Aleksandar Karakašević nije uspeo da se plasira u drugo kolo Olimpijskih igara, pošto je od njega bio bolji Pol Drinkal, stonoteniser Velike Britanije. Karakašević je svoje učešće u Riju započeo na sjajan način, pobedom nad Australijancem Ksinom Janom u preliminarnoj fazi takmičenja, ali nije imao snage da se u svom drugom meču na pravi način suprotstavi rivalu sa ostrva.

Tok meča

Vodstvo rivala od nekoliko poena u prvom setu Aleksandar Karakašević uspeo je da anulira, a zatim i osvoji set sa 12:10. Istom merom uzvratio je Drinkal u drugom, osvojivši ga takođe sa 12:10. Može se reći da je treći set predstavljao prekretnicu ovog meča, s obzirom da je srpski stonoteniser imao vodstvo od 7:3, koje nije uspeo da iskoristi, pa je Britanac slavio u tom setu sa 11:8.

Gubitak trećeg seta loše je uticao na srpskog stonotenisera, koji je u četvrtom pokušavao da nekako izjednači rezultat. Ipak, Drinkal je slavio i ovog puta sa 11:8, u još jednom neizvesnom setu u kome ni jedan od aktera meča nije uspeo da se ozbiljnije odvoji od svog rivala.

U petom, ispostaviće se, poslednjem setu meča, stonoteniser sa ostrva pojačao je nivo igre, za koju Karakašević nije imao pravi odgovor, pa je set pripao stonoteniseru Britanije, koji je ovom pobedom ostvario plasman u drugo kolo, gde će odmeriti snage sa Gao Ningom, igračem Singapura.

foto: Screenshot rio2016.com

Srpski as ovim porazom oprostio se od Olimpijskih igara u Riju, koje će mu, po svemu sudeći, biti poslednje na kojima je učestvovao kao igrač.

Napiši komentar...