RIO: Obavljen žreb, poznat Karakaševićev prvi protivnik

Poznato je sa kim će najbolji srpski stonoteniser, Aleksandar Karakašević, odmeriti snage u svom prvom meču na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. Žreb, koji je danas obavljen u Riju, Karakaševiću je dodelio igrača Australije kao prvog protivnika, a u pitanju je 365. igrač sveta sa azijskim poreklom, Ksin Jan.

Po peti put na najvećoj sportskoj smotri (foto: ITTF)

Na svojim petim Olimpijskim igrama Aleksandar Karakašević u kvalifikacionoj rundi odmeriće snage sa daleko slabije rangiranim protivnikom, Ksin Janom iz Australije. S obzirom na svoj trenutni rang, najbolji stonoteniser naše zemlje nije mogao da izbegne kvalifikacionu rundu, kao što je prethodnih godina bio slučaj.

Saletova prva prepreka (foto: ITTF)

Duel sa igračem Australije ne bi trebao da predstavlja veliki problem za srpskog olimpijca, koji će, u slučaju pobede, već u narednom meču morati da pruži sjajnu igru kako bi savladao Pola Drinkala, reprezentativca Velike Britanije, 58. stonotenisera sveta. Drinkal, koji će biti slobodan u preliminarnoj fazi, nedavno je sa reprezentacijom Engleske osvojio bronzanu medalju na ekipnom prvenstvu sveta, što govori da će i te kako biti pretnja Karakaševiću.

U slučaju da nadigra engleskog reprezentativca, sledeći protivnik biće mu Gao Ning iz Singapura, dok bi pobedom i u tom meču za sledećeg rivala imao Andreja Gaćinu iz Hrvatske.

Olimpijac naše zemlje svoj meč preliminarne faze odirgaće u subotu 6. avgusta od 14:45, dok će, u slučaju pobede, protiv Engleza igrati istog dana od 21:00.

One thought on “RIO: Obavljen žreb, poznat Karakaševićev prvi protivnik

  • 03.08.2016. at 23:11
    Permalink

    Taj iz Australije je smesan, ne bi trebalo da mu uzme 11 poena kad se svi setovi saberu, a Drinkhall je vec nezgodan. Mislim da bi Sale extra morao da odigra da prodje Engleza, a to bi vec dobar uspeh bio za njega

    Reply

Napiši komentar...