SALE OTPUTOVAO ZA RIO: ”Mnogo toga zavisi od žreba”

Najbolji stonoteniser Srbije juče je otputovao na Olimpijske igre u Riju, gde će jedini predstavljati Srbiju u stonom tenisu. On je istakao da će na njegov plasman najviše uticati žreb, ali je takođe naglasio da je uz dobru igru, sve moguće.

Tim koji je juče otputovao (foto: b92.net)

Jedini predstavnik Srbije u ovom sportu istakao je da bi hteo da se oprosti dobrim rezultatom na Olimpijskim igrama.

Karakašević je sa 40 godina (u decembru puni 41) drugi najstariji član tima Srbije, posle Stevana Pletikosića, koji ima 44.

Sale je bio u grupi sportista koji su krenuli put Rija, među kojima su bili i teniserka Aleksandra Krunić, biciklista Ivan Stević i plivačica Anja Crevar, najmlađa članica ekipe.

Kod nas mnogo toga zavisi od žreba. Dakle, prvo moram da vidim žreb da bih video šta mogu i dokle mogu. Naravno, uz dobru igru je sve moguće. Ja sam preiskusan, a ne iskusan. Ovo je najlakši turnir za mene, igra se jedna partija dnevno, ne možeš da se umoriš, uvek si svež. Sve je moguće. Sad naravno teško je reći medalja ili bilo šta, ali da prođem dva kola i uđem u 16, to bi bio ozbiljan rezultat, rekao je Karakašević novinarima na aerodromu u Beogradu.

On je na pitanje šta njegova deca očekuju od njega šaljivo odgovorio “da se vratim što pre”, ali je onda kazao i kakve su mu ambicije.

Ne samo deca, nego moja porodica, svi očekuju više od mene, da se pokažem bolje nego prošli put, jer sam prošli put (poraz u drugom kolu u Londonu) odigrao možda i najgore u karijeri, i to je jedna teška uspomena. Hteo bih da se oprostim dobrim rezultatom na Olimpijskim igrama, rekao je Karakašević.

Da podsetimo, Aleksandar Karakašević po peti put će igrati na Olimpijskim igrama, što ga svrstava u grupu sportista Srbije koji su najviše puta učestvovali na najvećoj sportskoj smotri. Goran Kocić, kao selektor reprezentacije, otputovao je zajedno sa Karakaševićem.

Promo video

Napiši komentar...