VETERANI: Takmičari iz četiri zemlje na 21. ”Kolenica kupu”

Jedan od najmasovnijih turnira u našoj zemlji održan je po 21. put. Oko 120 takmičara, pretežno veteranskog uzrasta iz četiri zemlje nadmetalo se u tri veteranske i jednoj apsolutnoj kategoriji u Bečeju.

Prizor iz Bečeja (foto: Facebook / STK Bečej)

Igrači iz Rumunije, Hrvatske, Slovenije i Srbije učestvovali su na 21. otvorenom prvenstvu Bečeja za veterane, na koje se tradicionalno odaziva veliki broj igrača iz Srbije. Nešto što je, takođe, postalo tradicija ovog turnira, jeste to da se rado odazivaju i takmičari iz okolnih zemalja.

Novi član Požarevca, Stefan Kostadinović, bio je najbolji u apsolutnoj konkurenicji. U finalu je uspeo da nadigra Dragana Klajića, stonotenisera koji je član prvoligaša, Spartaka iz Debeljače. Mladi Filip Radović, član Uniree, kao i još jedan igrač Požarevca, Branislav Đan, zauzeli su treću poziciju.

Meč finala apsolutne kategorije (foto: Facebook / STK Bečej)

I ako nije uspeo da se plasira u finale apsolutne kategorije, Branislav Đan blistao je među veteranima uzrasta od 35 do 50 godina. U meču za zlatnu medalju savladao je Nenada Đukića iz Kikinde. Bronzanim medaljama okitili su se Predrag Brajić iz Šapca i Dragan Knežević iz Osijeka.

Pobedu u konkureniciji igrača od 50 do 60 godina odneo je Branko Cvetković, koji je za titulu uspeo da savlada Predraga Brajića. Poraze u polufinalu doživeli su Stojan Bela iz Subotice i Predrag Milićević iz Beograda, pa im je pripala bronzana medalja.

Branko Cvetković, pobednik kategorije 50 do 60 godina, bio je najbolji i u konkurenciji igrača starijih od 60 godina. Za još jednu zlatnu medalju u finalu je pobedio Đura Čučkovića iz Novog Sada, dok su bronzane medalje u ovoj konkurenciji završile oko vrata Zdenka Mađera iz Beograda i Steliana Ilkua iz Rumunije.

Organizator turnira za sledeće izdanje najavio je dodavanje još jedne starosne kategorije, a u pitanju je kategorija 65+.

Sabiranjem rezultata sa svih ”Kolenica” iz 2016. godine organizator je formirao rang listu najboljih igrača turnira za ovu godinu, a lista izgleda ovako:

Apsolutna kategorija

1. Klajić Dragan-Bečej
2. Đan Branislav-Požarevac
3.-4. Čović Miodrag-Novi Sad
3.-4. Đukić Nenad-Kikinda

35-50 godina

1. Đukić Nenad-Kikinda
2.Đan Branislav-Požarevac
3. Brajić Predrag-Šabac

50-60 godina

1. Cvetković Branko-Kikinda
2. Stojan Bela-Subotica
3. Brajić Predrag-Šabac

60+ godina

1. Cvetković Branko-Kikinda
2. Stojan Bela-Subotica
3. Mađer Zdenko-Beograd

Napiši komentar...