BORISLAVA PERIĆ-RANKOVIĆ JE PARAOLIMPIJSKA ŠAMPIONKA!

Srpska stonoteniserka Borislava Perić-Ranković osvojila je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Riju u klasi T4 savladavši kinesku predstavnicu Miao Žang u finalu nakon uzbudljivog meča, rezultatom 3:2. Još jednu medalju uspela je da donese Nada Matić, koja je slavila nad Su Gilori u borbi za bronzu.

Dugo isčekivano olimpijsko zlato (foto: ITTF)

Borislava Perić-Ranković postala je Olimpijska šampionka u stonom tenisu! Ona je u T4 kategoriji na Paraolimpijskim igrama u Riju uspela da trijmufuje pobedom nad Kineskinjom Miao Žang u finalu sa 3:2 (11:4, 6:11, 7:11, 11:3, 11:6).

Nakon Pekinga 2008. i Londona 2012. kada je bila poražena u finalima, Borislava ovog puta nije dozvolila takav scenario. Zlatna medalja koju je osvojila srpska predstavnica prva je od kada sportisti nastupaju pod zastavom Srbije na Paraolimpijskim igrama.

Bronza za Nadu

Pored bronzane medalje koju je neposredno pre finala Borislave Perić-Ranković osvojio Mitar Palikuća, još jedna srpska igračica uspela je da se domogne odličja, a u pitanju je Nada Matić, koja je nakon pet odigranih setova pobedila Su Gilori iz Velike Britanije sa 3:2 (12:14, 8:11, 11:8, 11:6, 11:6).

Bronza nakon sjajne partije (foto: Ilija Đurašinović)

Vodstvo Britanke od 2:0 u setovima nije predstavljalo problem Nadi Matić, koja je u nastavku meča pružila znatno bolju igru i osvojila tri seta zaredom, što joj je donelo pobedu nakon petog odigranog seta i još jedno odličje za Srbiju, ukupno treće u jednom danu.

Tok finala

Veoma dobru igru Borislava Perić-Ranković prikazala je u prvom setu finala gde je deklasirala Kineskinju rezultatom 11:4. Nešto bolja igra kineske stonoteniserke viđena je u drugom i trećem setu, dok je srpska igračica pravila više grešaka. To je igračici iz Kine donelo vodstvo od 2:1 u setovima, nakon čega je Borislavi bio potreban preokret.

Da je istinski borac i velika šampionka, Borislava Perić-Ranković je još jednom pokazala, ovog puta osvajanjem četvrtog i petog seta, što joj je bilo potrebno kako bi osvojila zlatnu olimpijsku medalju. U četvrtom i petom setu slavila je prilično ubedljivo, 11:3, 11:6.

One thought on “BORISLAVA PERIĆ-RANKOVIĆ JE PARAOLIMPIJSKA ŠAMPIONKA!

  • 12.09.2016. at 18:58
    Permalink

    BRAVOOOOO… Vi ste pravi šampioni i Srbija mora da se ponosi Vama. ŽIVELI uz domaću i vino sa tartufima!

    Reply

Napiši komentar...