CROATIA OPEN: Bronza za Vignjević-Jokić, počinje ekipni deo

Sedmoro mladih stonotenisera iz Srbije trenutno se nalazi u Varaždinu na ITTF Croatia Junior & Cadet Openu, na kome su se od predstavnika Srbije za sada najbolje pokazale Dragana Vignjević i Tijana Jokić, koje su u dubl konkureniciji bile bronzane. Sada kreće takmičenje u ekipnom delu.

Podijum za tandem Vignjević-Jokić (foto: Facebook / Nikolae Lupulesku)

Pojedinačni deo ITTF Croatia Junior & Cadet Opena doneo je jednu medalju Srbiji, a za to su zaslužne Dragana Vignjević i Tijana Jokić, koje nisu mogle dalje od polufinala, pa im je pripala bronza.

Srpske stonoteniserke put ka medalji započele su mečom osmine finala, gde su za protivnice imale dve mađarske igračice, Katu Fule i Fani Gondor. Rutinskom pobedom srpski dubl plasirao se u četvrtfinale, a rezultat po setovima bio je 11:5, 11:4, 11:4.

Meč za medalju, odnosno, ulazak u polufinale doneo je Dragani Vignjević i Tijani Jokić težak susret protiv prvih nositeljki, a u pitanju su Janina Kamerer i Luisa Sager iz Nemačke. Ko je zaista favorit videlo se na samom početku meča kada su devojke iz Srbije osvojile prvi set sa 11:4. Usledio je žestok udarac Nemica, kojima je drugi set pripao sa 11:1.

Sjajna igra srpskih igračica ponovljena je i u trećem setu, koji su uspele da osvoje takođe sa 11:4 i tako povedu sa 2:1 u setovima. Najneizvesniji bio je četvrti set, ali je naš dubl u tom delu meča ipak bio za nijansu bolji, te je slavio sa 11:9, što je donelo pobedu od 3:1 u setovima.

Usledio je meč za finale, duel protiv portugalsko-japanske kombinacije, koju su činile Rakel Andrade i Juko Kato. Nažalost, igračice Srbije nisu uspele da pruže dovoljno dobru igru koja bi ih odvela u finale, pa su njihove rivalke zasluženo slavile, bez izgubljenog seta, 11:4, 11:7, 11:6.

Gacev i Levajac jedini juniori

Aleksa Gacev i Dimitrije Levajac bili su jedini predstavnici Srbije u konkurenciji juniora. Gacev je nakon sjajne igre u grupnoj fazi takmičenja i tri pobede u isto toliko meča ostvario plasman na glavnu tablu, to jest među 32 najboljih. Dalje od toga nije mogao, jer je naleteo na neugodnog Vlastimila Bubena iz Češke, koji ga je eliminisao sa 4:2.

Gacev među 32 (foto: ITTF)

Dimitrije Levajac takođe je nastupao u pojedinačnoj konkurenciji, ali on ipak nije mogao da se domogne glavne table. On je u svojoj kvalifikacionoj grupi uspeo da zabeleži pobedu protiv Anatolija Smirnova iz Rusije sa 3:0, ali je u dva neizvesna meča bio poražen sa 3:2, od Petera Hribara iz Slovenije i Maria Baneka iz Hrvatske.

Gacev i Levajac zajedno su nastupali u konkurenciji parova. Plasman među 32 najbolja dubla bio je maksimum srpskog para u tom trenutku, koji su u toj fazi nakon dramatičnog meča poraženi sa 3:2 od strane Davida Molnara i Norberta Nađa iz Mađarske.

Dobro izdanje juniorki

Sve juniorke naše zemlje, njih pet, takmičenje u singlu započele su mečevima grupne faze. Tu fazu maksimalnim učinkom uspešno su prebrodile Tijana Jokić, Sabina Šurjan i Dragana Vignjević, dok se Anđela Menger plasirala dalje uz jedan poraz u grupi. Dalji plasman nije ostvarila Edina Benke, kojoj za glavnu tablu nije bila dovoljna jedna pobeda u grupi, koliko je ona uspela da ostvari.

Sabina Šurjan i Anđela Menger zaustavljene su u šesnaestini finala glavne table. Šurjan je, nakon veoma dugog i neizvesnog meča poražena sa 4:3 i 15:13 u sedmom setu od strane Nemice Karoline Hajok, dok je bolja od Mengerove bila takođe Nemica, Janina Kamerer, rezultatom 4:1.

Samim tim, jedine igračice koje su ostale u borbi za medalju bile su Dragana Vignjević i Tijana Jokić, koje su, da podsetimo, zajedno u dublu bile bronzane.

Singl konkurencija ipak im nije donela medalju. Vignjevićeva je u osmini finala naletela na igračicu Kineskog Tajpeha, koja je bila ubedljiva i slavila sa 4:0, a u pitanju je Pei Ling Su. Prva nositeljka, Kana Takeuči iz Japana, bila je rivalka Tijani Jokić, koja nije imala snage da u ovom meču ostvari pobedu, pa je takmičenje završila takođe u osmini finala.

Nadomak još jedne medalje u dublu bile su i Anđela Menger i Edina Benke, kojima je bila dovoljna još jedna pobeda kako bi osvojile medalju. Ipak, u tome nisu uspele jer su u četvrtfinalu naletele na par iz Kineskog Tajpeha, koji je slavio sa 3:0.

Uživo prenos turnira možete pratiti putem naše stranice Prenos uživo.

Napiši komentar...