JOŠ JEDNA MEDALJA: Mitar Palikuća osvojio bronzanu medalju u Riju

Jedini muški predstavnik Srbije na Paraolimpijskim igrama u Riju koji je stigao do same završnice, Mitar Palikuća, osvojio je bronzanu medalju u klasi T5 savladavši Tomija Urhauga iz Norveške sa 3:1.

Jači od favorizovanog Norvežanina (foto: ITTF)

Prvu medalju za paraolimpijski tim Srbije u Riju osvojio je Mitar Palikuća, srpski stonoteniser koji je rezultatom 3:1 (4:11, 14:12, 11:6, 11:9) uspeo da savlada favorizovanog Norvežanina, Tomija Urhauga.

Ovo je prva osvojena medalja za Srbiju na ovim igrama, dok je još jedna medalja obezbeđena, a to je učinila Borislava Perić-Ranković. Da li će joj pripasti zlato ili srebro, saznaćemo danas posle 16:45, kada počinje finalni meč klase T4, gde nastupa srpska stonoteniserka.

Šansu da donese i treću medalju za Srbiju u jednom danu imaće i Nada Matić, koja će se takođe od 16:45 sastati sa Su Gilroj iz Velike Britanije.

Tok meča

Prilično ubedljivo norveški stonoteniser započeo je meč za bronzanu medalju protiv Mitra Palikuće osvojivši prvi set rezultatom 11:4. Usledio je drugi set koji je bio i te kako dramatičan, ali i od velike važnosti, naročito za srpskog stonotenisera, koji je uspeo da se domogne izjednačenja osvojivši drugi set rezultatom 14:12.

Bolju igru u nastavku meča pružio je stonoteniser iz Srbije, pa je tako osvojio i treći set, ovog puta nešto ubedljivije, 11:6. Osvajanje četvrtog seta Palikući je donosilo bronzu, dok je Urgaug morao da ga osvoji kako bi sačuvao šanse za pobedu i eventualno u petom setu pokušao da se domogne odličja.

To mu nije dozvolio Palikuća, koji je i u četvrtom setu prikazao sjajan stoni tenis i na taj način uspeo da osvoji prvu medalju za Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Rezultat susreta (foto: Screenshot)

Napiši komentar...