KREĆE POHOD NA MEDALJE: Počinju Paraolimpijske igre u Riju

Sedmoro članova paraolimpijskog tima Srbije u stonom tenisu otputovalo je u Rio, gde će u četvrtak 8. septembra započeti takmičenje i borbu za medalje. Kako su srpski paraolimpijci na gotovo svakom takmičenju u proteklom periodu uspeli da osvajaju medalje, takav scenario se očekuje i u Riju.

Paraolimpijski tim Srbije u stonom tenis (foto: POKS)

Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru trajaće od 7. do 18. septembra, dok će se stoni tenis igrati od 8. do 17. Srbiju će predstavljati četvoro takmičara, koji uz još trojicu trenera čine srpski stonoteniski tim u Riju.

Osvajačica više od 200 medalja na međunarodnoj sceni, osvajačica srebra na POI u Pekingu 2008. i Londonu 2012. kao i zvanično najbolja stonoteniserka sveta sa invaliditetom, Borislava Perić-Ranković, nastupaće u klasi T4 u Riju.

Još jedna stonoteniserka koja će se takmičiti u T4 kategoriji je Nada Matić, osvajačica zlata u ekipnom i bronze u pojedinačnom delu na svetskom prvenstvu u Pekingu .

Čovek koji se, kao i ostali članovi paraolimpijskog tima, takođe može pohvaliti velikim brojem osvojenih medalja na svetskim i evropskim šampionatima, Mitar Palikuća, za medalju u Riju boriće se u klasi T5.

Jedini naš predstavnik u klasi T2 biće Goran Perlić, vlasnik bronzane medalje sa Evropskog prvenstva u Italiji 2013, ali i brojnih drugih medalja na međunarodnoj sceni.

Takođe, trojica trenera otputovala su zajedno sa igračima u Rio, a u pitanju su Zlatko Kesler, selektor i trener muške reprezentacije, Lazar Kurteš, koji će predvoditi žensku reprezentaciju, kao i trener Ilija Đurašinović.

Podsetimo se neverovatnog poteza koji je obeležio Paraolimpijske igre u Londonu 2012.

Napiši komentar...