NOVA SREDINA: Intervju sa Nikolom Marinkovićem

Nikola Marinković, mladi srpski reprezentativac, od ove sezone nalazi se u Nemačkoj gde trenira i nastupa u nemačkoj ligi. U intervjuu za naš portal, Nikola otkriva neke od detalja njegovog boravka rada i nastupa u Nemačkoj.

Nova sredina – nova šansa za napredak (foto: ITTF)

Za početak, reci nam par detalja o tvom boravku u Nemačkoj, gde živiš i treniraš i ko su ljudi zaduženi za tvoj napredak?

Živim i treniram u Grünwetersbachu. Imamo stonotenisku kuću ovde, a glavni trener je Rade Marković, naš proslavljeni stonoteniser.

Debitovao si u nemačkoj ligi i ostvario prvu pobedu, o kom nivou takmičenja je reč i kakve su ambicije za nastavak sezone?

Da, debitovao sam sa pobedom, i to je veoma bitna stvar za mene. Igram četvrtu ligu, u sredini, a ambicije kluba su da se plasiramo u viši rang i nadam se da ćemo u tome uspeti.

Utisci sa tvog prvog meča u nemačkoj ligi?

To je bio moj debi u novoj sredini i jako sam zadovoljan što sam uspeo da debitujem pobedom, a rezultat je bio 9:1 za nas. Utisci su zaista sjajni.

Kako izgleda tvoj običan dan u Nemačkoj?

Ustajem oko 07:45 jer je prvi trening ujutru, uglavnom od 09:00. Doručkujem i idem u salu. Dva puta dnevno po dva sata imam trening stonog tenisa, i još sat vremena, otprilike, trening snage i kondicije.

Ko su tvoji saigrači, par reči o njima?

Ovde dolazi mnogo igrača, bukvalno iz celog sveta, a u ekipi imam dva Poljaka i jednog Indijca koji je blizu 100 najboljih na ITTF rang listi, i on sada trenira sa mnom. Takođe, tu su i jedan Nemac i jedan Ukrajinac, kadetskog uzrasta, koji se bore za reprezentaciju.

Kakvi su tvoji planovi nakon isteka jednogodišnjeg ugovora u Nemačkoj?

Mislim da je prerano već sada govoriti za dalje planove, videćemo.

Da li smatraš da je mladim perspektivnim igračima iz Srbije neophodan odlazak u inostranstvo kako bi dostigli nivo seniorskog reprezentativca, ili ipak misliš da je to moguće ostvariti i sa radom u Srbiji?

Ono što ja smatram je da je potrebno mnogo rada kako bi se došlo do željenog cilja, ali ne samo kroz stoni tenis, već i kroz druge stvari koje su neophodne za jednog profesionalnog igrača. To bi, takođe, bila moja poruka mladim stonoteniserima u Srbiji.

Napiši komentar...