Prvi bodovni turniri STSS održani u Novom Sadu i Senti

Takmičarska sezona za mlađe kategorije u Srbiji i zvanično je počela. Prvi bodovni turniri za juniore, kadete i mlađe kadete održani su u Senti, odnosno, u Novom Sadu. Kadeti i mlađi kadeti su se za prve bodove nadmetali u Senti, dok je Novi Sad ugostio takmičare juniorskog uzrasta.

Ukupno 135 mladih stonotenisera našlo se na bodovnom B turniru za kadete i mlađe kadete u Senti, koji je održan u subotu i nedelju, 3. i 4. septembra.

Pobedu u konkurenciji kadeta odneo je mladi subotički stonoteniser, Aleksandar Čokić, koji je tog dana pokazao potpunu dominaciju u kadetskoj konkurenciji, ne dozvolivši svojim protivnicima da osvoje ni jedan jedini set. Njegov protivnik u finalu bio je član beogradskog IMT-a, Vladimir Jovičić, koji je morao da se zadovolji srebrom. Na pobedničkom postolju predviđenom za trećeplasirane igrače našli su se Akoš Benke i Stefan Lazić, koji nastupaju za Temerin.

Najbolja u konkurenciji kadetkinja u Senti bila je Danijela Karkušova, mlada igračica Slavije 96 iz Kovačice koja je u borbi za zlato uspela da nadigra Reku Bezeg, takmičarku koja nastupa za Bečej. Bronzana medalja pripala je Ani Feješ, stonoteniserki Kanjiže, dok je bronzana takođe bila i Lila Kovač Katona, članica Domboša.

Najbolji mlađi kadeti u Senti (foto: Facebook)

Stonoteniser Lava iz Jevremovca, Zvezdan Grujić, bio je najuspešniji u konkurenciji mlađih kadeta. Meč za titulu doneo mu je susret sa Aleksandrom Čokićem iz Subotice, koga je uspeo da savlada nakon pet odigranih setova. Stonoteniser Top Spin Storeka iz Kragujevca, Mateja Šujica, okitio se bronzanom medaljom, dok je isto odličje pripalo i Petru Vidiću, igraču negotinskog Hajduk Veljka.

Titula u konkurenciji mlađih kadetkinja pripala je Lenki Nikolić, igračici Đurđev Grada, koja je u finalu bila bolja od Marine Pinku iz stonoteniskog kluba Rapid. Igračica Domboša, Katarina Gvozdenović, kao i Tamara Turkonje koja nastupa za Rapid, uspele su da osvoje bronzanu medalju.


Novi Sad ugostio juniore i juniorke

Stonoteniski klub Novi Sad bio je organizator prvog bodovnog turnira za juniore i juniorke, koji je održan u novosadskom Spensu.

Stonoteniser Uniree iz Uzdina, Filip Radović, inače crnogorski reprezentativac i jedan od najboljih evropskih stonotenisera sa invaliditetom, bio je najbolji među juniorima, a u borbi za zlatnu medalju savladao je Matiju Jovičića, stonotenisera beogradskog STAK-a. Pero Tepić, igrač Temerina, kao i Aleksa Adamović iz Čelareva, podelili su treću poziciju.

Radović najuspešniji (foto: stknovisad.org.rs)

Sve srebrne devojke sa Evropskog prvenstva u Zagrebu održanom ovog leta odazvale su se na prvi bodovni turnir u sezoni, izuzev Izabele Lupulesku, koja je nastupala na pro-turu u Češkoj. U Novom Sadu, najuspešnija je bila Tijana Jokić, igračica Vršca, koja je u finalu savladala Draganu Vignjević, stonoteniserku Obilića iz Novog Kneževca. Na podijumu namenjenom trećeplasiranim igračicama našle su se Marija Stajić i Sabina Šurjan, stonoteniserke Crvene Zvezde, odnosno, Novog Sada.

Zlato za Tijanu Jokić (foto: stknovisad.org.rs)

Deo atmosfere iz novosadskog Spensa

Požega sledeća destinacija

Sledeći turnir na kome će se stonoteniseri iz svih krajeva Srbije nadmetati za nove bodove biće otvoreno prvenstvo RSTSN, turnir A klase, koji se prvog i drugog oktobra održava u Požegi, a pravo nastupa imaće juniori i kadeti.

Rezultati turnira

Kompletni rezultati za turnir u Senti dostupni su OVDE, dok sa turnira iz Novog Sada još uvek nisu dostupni.

One thought on “Prvi bodovni turniri STSS održani u Novom Sadu i Senti

Napiši komentar...