POČINJE SVETSKI KUP: Muškarci u Sarbrikenu, žene u Filadelfiji

Najznačajnije stonotenisko takmičenje nakon Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara, održaće se početkom oktobra, a u pitanju je Svetski kup. Od 1. do 3. oktobra održaće se turnir za muškarce u nemačkom gradu Sarbrikenu, dok će u Filadelfiji (SAD) biti održan Svetski kup za žene u periodu od 7. do 9. oktobra.

Promo fotografija ITTF-a za predstojeći Svetski Kup za muškarce

Po dvadeset stonotenisera i stonoteniserki iz svih krajeva sveta nadmetaće se za jednu od najznačajnijih titula u svetu stonog tenisa. Pobednici kupova po kontinentima, po nekoliko sledeće plasiranih igrača na tim takmičenjima, nekoliko zamena i igrača sa vajld kartom biće deo Svetskog kupa u stonom tenisu za 2016. godinu.

Fan Žendong, Ksu Ksin, ili neko treći…

Domaćin turnira za muškarce biće nemački grad Sarbriken od 1. do 3. oktobra. Da li će treći nosilac turnira, Dimitrij Ovčarov, imati snage da pred svojom publikom uspe u onome u čemu nikada nije uspeo, da osvoji Svetski kup, uskoro ćemo saznati, a da se to ne desi pobrinuće se, naravno, Kinezi.

Apsolutni favoriti turnira, mladi Fan Žendong koji je pre deset dana deklasirao osvajača zlata u Riju i svetskog šampiona Ma Longa, kao i Ksu Ksin, stonoteniser željan novih titula i neko ko poslednjih meseci igra najbolji stoni tenis karijere, predstavljaće glavnu prepreku svima koji im budu izašli na crtu u Sarbrikenu.

Sa druge strane, legendarni Vladimir Samsonov, mladi Jungsik Jung i Čun Ting Vong u poslednje vreme takođe igraju na izuzetnom nivou, pa se i od njih može očekivati ulaz u samu završnicu.

Spisak učesnika:

Fan Žendong (Kina)
Ksu Ksin (Kina)
Dimitrij Ovčarov (Nemačka)
Vladimir Samsonov (Belorusija)
Čun Ting Vong (Hong Kong)
Jungsik Jung (Južna Koreja)
Simon Gauzi (Francuska)
Tiago Apolonia (Portugal)
Sangsu Li (Južna Koreja)
Stefan Feger (Austrija)
Bastian Šteger (Nemačka)
Aleksandar Šibaev (Rusija)
Aruna Kuadri (Nigerija)
Kristian Karlson (Švedska)
Hugo Kalderano (Brazil)
Per Gerel (Švedska)
Gao Ning (Singapur)
Žoao Monteiro (Portugal)
David Povel (Australija)
Feng Žijun (SAD)

U ženskom delu turnira, koji se od 7. do 9. oktobra igra u Filadelfiji u SAD, nalaze se dve kineske igračice, aktuelna svetska i olimpijska šampionka Ding Ning, i Liu Šiven, svetska vicešampionka. Ogromne su šanse da će njih dve biti apsolutni favoriti i da će upravo njih dve uspeti da se domognu finala, ali nekoliko igračica će pokušati da im pokvari taj plan.

Jedna od njih je mlada Mima Ito iz Japana, koja je sa svega 16 godina starosti uspela da se nađe u TOP 10 igračica na svetskoj rang listi, što predstavlja senzaciju, ali i pretnju najboljim igračicama Kine. Takođe, još jedna stonoteniserka koja je konstantno u samom svetskom vrhu, Feng Tianvei iz Singapura, neće se lako predati u susretu sa nekom dve stonoteniserke iz Kine.

Spisak učesnica:

Liu Šiven (Kina)
Ding Ning (Kina)
Feng Tianvei (Singapur)
Mima Ito (Japan)
Mengju Ju (Singapur)
Miu Hirano (Japan)
Jana Tie (Hong Kong)
Melek Hu (Turksa)
Jia Liu (Austrija)
Haun Jang (Južna Koreja)
Elizabeta Samara (Rumunija)
Huaung Jang (Hong Kong)
Sabina Vinter (Nemačka)
Janfei Šen (Španija)
Sofia Polcanova (Bugarska)
Lili Žang (SAD)
Dina Mešref (Egipat)
Jue Vu (SAD)
Ženhua Dederko (Australija)
Lejdi Ruano (Kolumbija)

Uživo na našem portalu!

Na našem portalu, na stranici Prenos uživo, biće dostupan prenos muškog i ženskog Svetskog kupa.

Napiši komentar...